Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Montarea tăblierelor, etapă importantă în construcţia podului peste râul Buzău

1
20 Sep 2019 14:59:41
Autor: Iulian Bunila

Noul pod peste râul Buzău prinde contur. Macarale uriaşe ridică pe piloni primele tăbliere grele de câteva zeci de tone. De anul viitor, podul construit între Buzău şi Vadu Paşii ar putea fi alternativă la traversarea râului Buzău pentru maşinile de pe ruta Bucureşti - Moldova.

 
Pe şantierul podului de la Vadu Paşii se execută una dintre etapele cele mai complexe ale lucrării.
 
Muncitorii montează primul tronson metalic al podului, spre malul dinspre oraşul Buzău. Operaţiunea se va muta, în următoarele săptămânii, pe porţiunea aflată în dreptul cursului de apă.
 
După fixarea tăblierelor pe toată lungimea podului, executată cu macarale de mare tonaj, urmează ca muncitorii să toarne asfaltul.
 
Pentru că lucrările se derulează într-un ritm bun şi dacă vremea nu se va înrăutăţi, podul ar putea fi dat în folosinţă până în vara anului viitor.
 
Termenul de finalizare a fost prelungit, din cauza viiturilor puternice din luna mai care au măturat tone de fier beton şi a deteriorat mai multe cofraje realizate special pentru turnarea structurii de susţinere a podului.
 
Noul pod de la Vadu Paşii este construit cu bani de la Consiliul Judeţean Buzău şi Ministerul Dezvoltării, investiţia ridicându-se la peste 26 de milioane de lei. 
 
Lucrarea este executată de un consorţiu care a angajat forţă de muncă din Buzău. De anul viitor, podul construit între Buzău şi Vadu Paşii va fi alternativă la  traversarea râului Buzău pentru maşinile de pe ruta Bucureşti către Moldova sau judeţele din estul ţării. 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Markus Roman
20.09.2019, 16:07:50

Aiureli! Nu-i nicio alternativa sa ocolesti E85 ca sa te bagi prin strazile de margine ale orasului si pe niste sosele de tzara. Doar daca ai treaba prin satele din jurul podului. Podul are importanta doar ptr satenii care lucreaza in Buzau.

Modifică Setările