Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Parada maşinilor clasice, admirată de miile de turişti din staţiunea Sărata Monteoru. Cum arată Dacia ajunsă la venerabila vârstă de 50 de ani

1
22 Jul 2019 12:45:25
Autor: Iulian Bunila
Parada maşinilor clasice de la Sărata Monteoru FOTO Iulian Bunilă
Parada maşinilor clasice de la Sărata Monteoru FOTO Iulian Bunilă

Zeci de maşini de epocă au fost admirate de turiştii aflaţi în acest weekend în staţiunea Sărata Monteoru. Bătrâna Dacie, care anul acesta împlineşte 50 de ani, a fost vedeta paradei retromobil, una dintre activităţile din cadrul zilei staţiunii din judeţul Buzău.

Bijuteriile pe patru roti au făcut turul staţiunii Sărata Monteoru, aflată zilele acestea în sărbătoare. 
 
După ce au smuls aplauzele turiştilor, maşinile de epocă au poposit în zona dedicată unei serbări câmpeneşti pentru a fi studiate de aproape. 
 
Cea mai veche maşină înscrisă la paradă a fost un Plymouth din 1957. Prin forma sa apropiată maşinilor de epocă, a atras multe priviri Falcon-ul britanic din anii 80.
 
”Nu numai cei mici sunt foarte încântaţi ci şi noi ăştia în vârstă. Maşinile retro rămân visul fiecăruia dintre noi”, spune un turist din Slobozia.
 
 
Fiecare maşină are povestea ei, iar proprietarii au fost încântaţi să o spună oricui s-a arătat interesat. Cel mai mult s-a vorbit despre Dacia 1300, maşină care a împlinit deja o jumătate de secol. 
 
”Noi de obicei salvăm maşinile, Daciile, şi unde le vedem încercăm să-i convingem pe proprietarii lor să le cumpărăm şi să le salvăm”, spune Lilică Dedu, preşedinte Retromobil Buzău.
 
Expoziţia organizată de Asociaţia Retromobil Buzău a fost una dintre manifestările dedicate Zilei staţiunii Sărata Monteoru. 
 
Sărbătoarea a început cu parada portului popular, acompaniată de fanfara militară a Diviziei 2 Getica. Petrecerea a continuat pe terenul de fotbal din staţiune, unde au susţinut spectacole artişti de muzică uşoară şi populară.
 
Staţiunea Sărata Monteoru, cea mai cunoscută din judeţul Buzău, se află la 19 kilometri de municipiul Buzău. Este renumită pentru izvoarele cu ape minerale sărate şi pentru nămolul mineral de depunere din izvoarele naturale sulfuroase.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Michael Lang
22.07.2019, 17:56:49

"Parada maşinilor clasice, admirată de miile de turişti din staţiunea Sărata Monteoru." Sa fie INFLATIE DE TURISTI ?