Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Primăria modifică tarifele pentru parcarea în centrul Buzăului, în urma avalanşei de plângeri

0
16 Jul 2020 14:38:16
Autor: Iulian Bunila

Tarifele de parcare în centrul oraşului Buzău vor fi reduse. Decizia aparţine Primăriei, în urma plângerilor adresate de buzoieni. Opt parcometre digitale au fost amplasate, luna trecută, în parcările publice din centrul municipiului Buzău.

 
De la 1 iulie, aparatele au devenit funcţionale, tarifele fiind progresive, în funcţie de perioada de staţionare a maşinilor. Buzoienii au reclamat însă să tarifele sunt prea mari.
 
”În urma discuţiilor cu oamenii, care mi-au transmis inclusiv documente scrise, am luat decizia să propun Consiliului Local modificarea acestei hotărâri, în primul rând legat de plată”, spune primarul Constantin Toma. 
 
De luna viitoare, tariful minim va fi 2 lei, pentru o oră de parcare, şi 35 de lei, pentru 8 ore. ”Vom veni de la 2 lei, prima oră, la 5 lei la doua oră, iar la fiecare oră să se adauge doar 5 lei, şi nu 10, cum am dorit la început, pentru a descuraja parcarea maşinilor pe perioadă lungă în zona centrală”, a precizat primarul Toma.
 
De asemenea, edilul Constantin Toma a anunţat că s-a renunţat, pentru moment, la ideea înfiinţării de parcări cu plată pe Bulevardul Unirii.
 
”Vom avea grijă ca toţi riveranii să plătească precum ceilalţi din oraş, peste 4.000 de oameni în acest moment, 90 de lei pe an pentru un loc de parcare. Bineînţeles, oamenii insistă în continuare să facem atribuirea de locuri de parcare, pentru a avea siguranţa unui astfel de loc”, declară primarul Toma.
 
Consiliul Local Municipal Buzău va dezbate proiectul privind noile tarife de parcare, în şedinţa ordinară de luni, 20 iulie.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii