Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Protest pe drumul european E85, în Buzău, lângă intersecţia în care o fetiţă de doi ani a murit într-un accident

2
1 Feb 2020 15:46:30
Autor: Iulian Bunila
Oamenii din Costeşti, revoltaţi pe marginea E85 FOTO Alina Iliuţă
Oamenii din Costeşti, revoltaţi pe marginea E85 FOTO Alina Iliuţă

Accidentul rutier în care o fetiţă de doi ani a murit, joi seară, pe raza comunei Costeşti, a fost scânteia care a declanşat un val de proteste în mediul online şi în spaţiul public. După ce, vineri, zeci de localnici din cartierul nou al satului Spătaru au luat cu asalt primăria locală pentru a cere îmbunătăţirea siguranţei rutiere în zonă, sâmbătă, 1 februarie, s-au adunat aproape 100 de localnici, pe marginea drumului European.

Revolta locuitorilor din cartierul nou, aflat la ieşirea din Spătaru către Costeşti, mocneşte de mai mulţi ani. 
 
Oamenii acuză autorităţile locale şi centrale deopotrivă că le ignoră solicitările cu privire la reducerea limitei de viteză în dreptul cartierului în care locuiesc, ori amenajarea unor benzi de stocare pentru virajul spre locuinţele lor.
 
Mobilizaţi pe grupul de Facebook al sătenilor din Spătaru, aproape o sută de localnici s-au strâns pe marginea drumului european, aproape de locul în care joi s-a produs accidentul, pentru a semna o petiţie adresată primăriei Costeşti. 
 
Ei cer limitarea la 50 de kilometri pe oră a vitezei în dreptul cartierului nou, montarea unor panouri fonoabsorbante şi amenajarea în intersecţie a unor lucrări, după efectuarea unor studii, sub forma unui sens giratoriu, pasarelă ori benzi de stocare.
 
Oamenii sunt dispuşi să intensifice acţiunile de protest, pentru a fi mai convingători. ”O să blocăm şoseaua europeană, dacă nu suntem nici acum luaţi în serios de autorităţi. Primăria ar trebui să transmită doleanţele noastre către cei de la drumuri”, a declarat unul dintre protestatari.
 
 
Cartierul nou, cum este cunoscut printre sătenii din Spătaru, se află în prelungirea localităţii Spătaru, spre Costeşti, în imediata vecinătate a şoselei europene E 85. 
 
Accesul rutier dinspre artera intens circulată către locuinţe se face prin cinci drumuri perpendiculare, acoperite cu balast. Intersecţiile nesemnalizate corespunzător sunt extrem de periculoase, deoarece se circulă cu viteză foarte mare pe sectorul paralel cu noul cartier.
 
Limitarea vitezei la 50 de kilometri pe oră se face abia la intrare în satul vechi, acolo unde se află limita localităţii. Riscurile la care locuitorii noului cartier din Spătaru sunt expuşi au fost confirmate de accidentul grav produs joi seara, în care şi-a pierdut viaţa o fetiţă de doi ani iar părinţii ei au fost răniţi.  
 

        

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Radu Alexe
1.02.2020, 18:38:35

Pai soferita a fost de vina pt. producerea accidentului , si e cu atat mai grava culpa ei deoarece locuia si cunostea zona ... asa ca ...

+1 (1 vot)
elfu
2.02.2020, 14:53:27

Sa vorbeasca cu primarul. Amenajarile nu trebuie facute de cnair pe banii tuturor. primarul a vandut locuri in prelungirea localitatii - el sa se ocupe cu strada colectoare o solutie decenta care ar calma si traficul este un giratoriu bine proiectat inainte de intrarea in localitatea veche care sa colecteze si traficul din extinderea noua .. in acest mod in localitatea veche cu case pe ambele parti viteza va fi redusa la cea normala 50 km / h si in acelasi timp E85 in zona localitatii noi nu va fi afectat (viteza va fi cea normala pentru un drum EUROPEAN)

Modifică Setările