VIDEO Răsaduri de legume româneşti, livrate prin curierat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumite pentru gustul lor şi pentru că sunt ecologice, legumele buzoiene au mare căutare în toată ţara. Angajaţii Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură abia fac faţă solicitărilor de răsaduri şi seminţe. Dacă în anii trecuţi, majoritatea clienţilor erau buzoieni, acum răsadurile de Buzău ajung în toate colţurile ţării, prin intermediul firmelor de curierat.

Dorul de gustul legumelor din copilărie, dar şi grija pentru sănătate îi determină pe tot mai mulţi români să le cultive singuri în propria gospodărie. Dar pentru ca ceapa sau roşiile să fie sănătoase, este nevoie de seminţe sau de răsaduri ecologice.

Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău i s-a dus faima în toată ţara că este printre puţinele locuri în care se mai cultivă soiuri pur româneşti. Iar cu o astfel de reclamă, angajaţii acesteia abia fac faţă comenzilor. 

Pentru a onora la timp comenzile sosite din ţară, conducerea unităţii de cercetare legumicolă a decis să apeleze la un serviciu de curierat. Şi astfel, a mobilizat câţiva angajaţi strict pentru pregătirea şi livrarea coletelor.

În oferta Staţiunii de Cecetare din Buzău sunt 11 soiuri de tomate, patru de ardei, trei de castraveţi, două de vinete şi unul de salată.

„Acum este momentul cultivării lor în sere şi solare, în jurul datei de 1 aprilie. Se cer cele de tomate, se cer soiuri şi hibrizi româneşti“, a spus Costel Vânătoru, cercetător SCDL Buzău.

De gustul legumelor cultivate la Buzău au auzit şi legumicultorii din alte ţări care au luat legătura cu cercetătorii din Buzău.

Preţul unui fir de răsad pleacă de la 30 de bani, în cazul salatei, şi ajung la 1 leu, pentru castraveţi şi ardei, şi între 1 leu şi 30 de bani şi 1 leu şi 50 de bani pentru răsadul de roşii.

Citeşte şi:

Începe evaluarea efectivelor de animale sălbatice din judeţul Buzău  

Buzău, oraşul scufundat în aroma covrigilor subţiri şi crocanţi

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite