Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Scutere electrice dăruite unor persoane cu dizabilităţi. Astfel de vehicule medicale ar putea fi produse în Buzău

0
8 Aug 2019 17:14:07
Autor: Iulian Bunila

Pentru şase buzoieni cu dizabilităţi locomotorii, traiul de zi cu zi va fi mai uşor. Ei au primit scutere electrice de mobilitate în cadrul unui eveniment organizat de Primăria municipiului Buzău şi Asociaţia pentru Promovarea Schimburilor Economice şi Culturale cu Taiwan ”ROTA”.

 
Cei şase beneficiari din Buzău au testat în premieră scuterele oferite de asociaţia ROTA. Vehiculele sunt produse de firma Karma, unul dintre liderii mondiali în domeniul echipamentelor electrice medicale.
 
Primăria Buzău intenţionează, ca până la sfârşitul anului, să ofere astfel de mijloace de transport şi celorlalte persoane care s-au înscris pentru obţinerea unui scuter de mobilitate.
 
„În afara celor şase care au primit de azi scuterul de mobilitate, pe listă s-au mai înscris încă 62 de buzoieni. O să facem la un fel să le cumpărăm şi lor câte o maşinuţă din-asta”, a anunţat primarul Constantin Toma. 
 
Cadoul vine din Taiwan, pe relaţia Green Group Buzău, firmă de reciclare, cu acţionar taiwanez. ”Noi avem în plan, într-o discuţie cu producătorul, Karma, din Taiwan, care este unul dintre liderii mondiali, să trecem la o astfel de producţie aici la Buzău”, a spus Constantin Damov, director general Green Group.
 
Cu ajutorul acestor scutere medicale, cei şase beneficiari îşi vor putea desfăşură activităţile zilnice în mod independent şi vor putea avea un regim de viaţă cât mai normal. 
 
În municipiul Buzău există în prezent peste 1.300 de persoane cu dizabilităţi locomotorii. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările