Buzău

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Spitalul privat construit în timp record pe structura unui fost restaurant. „Transformarea a fost absolut radicală“

2
25 May 2018 16:49:09
Autor: Iulian Bunila
Spitalul construit la Mărăcineni, în judeţul Vrancea, la marginea drumului E85 FOTO Iulian Bunilă
Spitalul construit la Mărăcineni, în judeţul Vrancea, la marginea drumului E85 FOTO Iulian Bunilă

Într-o perioadă în care statul român alocă cu zgârcenie fonduri în sistemul sanitar românesc, un medic din Buzău a construit un spital privat în timp record din credite şi din profitul obţinut dintr-o clinică pe care o conduce de 20 de ani.


Spitalul de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative „Medinvest” a devenit funcţional în cadrul unui eveniment inaugural la care au participat în jur de 100 de persoane. Construcţia unităţii medicale a debutat la începutul anului 2017 şi s-a finalizat recent.

Investiţia este privată şi a fost realizată din fonduri proprii de către medicul Paul Costache şi soţia acestuia, Gabriela Costache. 
 
La inaugurarea Spitalului de Boli Cronice şi Îngrijiri Paliative din Mărăcineni, judeţul Buzău, au participat reprezentanţi ai autorităţii locale, în frunte cu prefectul judeţului Buzău, Carmen Ichim, dar şi invitaţi din domeniul medicinei. 
 
Noua unitate medicală este un proiect 100% privat care îşi propune să sprijine comunitatea locală din Buzău prin servicii medicale la standarde europene.
 
Are în structură 57 de paturi, dintre care 32 pentru boli cronice şi 25 pentru îngrijiri paliative. La acest moment, spitalul are 30 de angajati, medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar. Deocamdată, doar zece paturi sunt bugetate de Casa de Asigurări de Sănătate, pentru celelalte locuri pacientul fiind nevoit să îşi achite integral spitalizarea. 
 
Spitalul privat este situat pe E85, în localitatea Mărăcineni, fiind amenajat pe structura fostului restaurant Millenium. ”Transformarea a fost absolut radicală. Nu au mai rămas decât câteva elemente de structură. Restul a fost reorganizat, reconsolidat, recompartimentat, adaptat funcţiunii medicale pe care am dat-o. Practic spaţiul respectiv a fost doar pretextul de la care am plecat ca să structurăm această instituţie”, a declarat medicul Paul Costache.
 
 
”Pacientul mai întâi” este deviza după care se va conduce echipa spitalului privat. Potrivit managerului, pacienţii vor beneficia de o îngrijire aparte, bazată nu atât pe medicaţie cât pe un stil de viaţă binefăcător. Asigurarea unor meniuri sănătoase şi întreţinerea stării pozitive de spirit, spune doctorul Costache, vor fi aspecte de bază în raportul cu pacienţii.
 
De menţionat că soţii Costache mai deţin în Buzău, pe lângă clinica Medinvest, şi un restaurant vegan, unde meniurile zilnice nu se abat deloc de la reţetele sugerate de nutriţionişti experimentaţi. 
 
Întreaga aparatură a spitalului este de nouă generaţie, iar saloanele sunt amenajate la standarde europene. Investiţia, una foarte importantă, nu se va încheia aici, spune coordonatorul acestui prioect. În viitor, în vecinătatea spitalului, va fi amenajată o bază de recuperare la cele mai înalte standarde.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Tomescu Tom
25.05.2018, 17:24:25

Daca e vorba de " ingrijiri paleative " .... vorbim deja de un loc unde doar iti tragi sufletul inaintea ultimului drum ! Investitie cu un succes garantat ! Cine intra, nu mai pleaca viu de acolo ... Ca si cum ar fi construit o biserica !

Marian Ionut
26.05.2018, 09:10:01

" Spitalul construit la Mărăcineni, în judeţul Vrancea " Pe bune, judetul VRANCEA ???