Buzău

articolul anterior articolul urmator

Vitezomani pe drumuri cu polei, scoşi la timp din trafic. Care sunt recomandările poliţiştilor

0
10 Dec 2020 11:53:51
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

Buzăul se află sub atenţionare cod galben de vreme rea, timp de două zile, iar formarea poleiului prezintă riscul cel mai mare. Mulţi şoferi dau însă dovadă de inconştienţă, în numai câteva ore poliţiştii sancţionând 11 conducători auto care, deşi partea carosabilă era alunecoasă, nu au respectat regimul legal de viteză.


Unul dintre şoferi, un bărbat de 34 de ani din Luciu, a predat permisul pentru 90 de zile după ce a circulat cu 106 km/h pe DN1B E577, în localitatea Ulmeni. 

Pentru că în perioada următoare vremea va continua să fie rece în majoritatea regiunilor ţării şi vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, Serviciul Rutier Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză redusă, adaptată permanent particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

Poliţia Rutieră recomandă conducătorilor folosirea corespunzătoare a luminilor autovehiculelor în trafic, având în vedere prognoza meteo, prin care se semnalează posibilitatea producerii unor fenomene ce pot afecta siguranţa circulaţiei rutiere (polei, ceaţă, ninsoare). 

În timpul nopţii sau ziua, pe timp de ceaţă sau burniţă, ninsoare abundentă sau ploaie torenţială, conducătorii auto sunt sfătuiţi să folosească luminile corespunzătoare ale autovehiculelor, întrucât numai folosirea corectă a luminilor autovehiculelor poate asigura un nivel de vizibilitate care permite deplasarea în siguranţă, atunci când condiţiile meteo sunt dificile, fără a abuza însă de acestea.

Poliţiştii rutieri acţionează permanent pentru reducerea numărului de accidente de circulaţie şi pentru conştientizarea opiniei publice asupra efectelor negative ale încălcării prevederilor legale în vigoare. 

Pentru că în perioada următoare vremea va continua să fie rece în majoritatea regiunilor ţării şi vor cădea precipitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă prudent, cu viteză redusă, adaptată permanent particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi cât şi în afara lor când partea carosabilă este umedă sau acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită sau mâzgă!
În situaţia în care semnalaţi carosabil alunecos sau acoperit de zăpadă folosiţi „frâna de motor".

Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie - climatizare!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările