Buzău

articolul anterior articolul urmator

Vizitele la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău, interzise după infectarea mai multor pacienţi

0
20 Jan 2022 20:45:26
Autor: Iulian Bunila
Arhivă
Arhivă

Valul 5 al pandemiei de coronavirus aduce primele focare de boală în Buzău. Unul dintre ele este la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.


Aici, vizitele au fost interzise, în urma confirmării unor cazuri de COVID-19 în rândul pacienţilor. 

Pentru a preveni răspândirea virusului, conducerea spitalului a luat mai multe măsuri: a făcut dezinfecţie, a transferat pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus şi a interzis vizitele în secţiile spitalului. 

Cu toate acestea, pacienţii cu COVID-19 care sunt în stare gravă pot primi vizite doar cu acordul medicului curant şi al conducerii spitalului.

„Personalul a fost testat, iar ca şi măsură suplimentară, de la începutul acestei săptămâni, vizitele în secţiile Spitalului Judeţean au fost interzise, rămânând doar pentru pacienţii Covid în stare foarte gravă, cu acordul medicului curant şi al conducerii spitalului”, a declarat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

Cel de-al doilea focar este în aşezământul de la Ulmeni, unde au apărut primele simptome de boală. Au fost testaţi toţi asistaţii dar şi personalul din cămin. 

Până în prezent, nouă persoane au fost depistate cu infecţie cu coronavirus, două dintre acestea făcând parte din rândul personalului de îngrijire.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Buzău s-au înregistrat 188 cazuri noi de infectare cu coronavirus şi 10 cazuri de reinfectare.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Comemorarea unui erou din Afganistan, umbrită de nemulţumirile familiei faţă de relaţia cu statul VIDEO 
 
Cuplurile din Buzău vor spune „da” într-un nou sediu al Stării Civile VIDEO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările