Buzău

articolul anterior articolul urmator

Zeci de gospodării din Buzău, atinse de pesta porcină africană. Au fost ucise deja peste o sută de animale

0
28 Jul 2021 13:56:20
Autor: Iulian Bunila
Arhivă adevarul.ro
Arhivă adevarul.ro

În judeţul Buzău, sunt active opt focare de pestă porcină africană. Trei dintre acestea au fost confirmate în ultima perioadă la Căldărăşti, Largu şi Vintileanca. În aproape două săptămâni, s-a luat măsura uciderii animalelor din 36 de gospodării.


Judeţul Buzău nu scapă de pericolul pestei porcine africane. Cea mai gravă situaţie din judeţ este cea înregistrată în localitatea Căldărăşti, sat al oraşului Pogoanele. 

De la două focare depistate în urmă cu aproape două săptămâni, localitatea Căldărăşti a ajuns să numere nu mai puţin de 36 de gospodării contaminate. 

Ulterior, la decizia DSV Buzău, au fost ucişi peste 120 de porci din aceste exploataţii. Direcţia Sanitar Veterinară a luat toate măsurile ce se impun în aceste situaţii. 

Au fost realizate dezifecţii la nivelul exploataţiilor şi interzicerea comerţului cu animale vii. 

De asemenea, medicii veterinari buzoieni le-au solicitat proprietarilor de ferme şi crescătorilor să semnaleze de îndată orice suspiciune de pestă porcină africană.

Răspândirea pestei porcine pare imposibil de oprit în zona de câmpe a judeţului Buzău. De la depistarea primului focar şi până acum, numărul exploataţiilor contaminate aproape că s-a dublat. 

Mai grav este că pesta porcină pune în pericol platforma industrială de creştere a porcilor Glodeanu Siliştea, acolo unde sunt crescute aproximativ 85% din efectivele de porcine din sistemul industrial de creştere şi îngrăşare de pe raza întregului judeţ.

Vă recomandăm şi: 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările