Buzău

articolul anterior articolul urmator

“Ziua Părinţilor de Îngeri” marcată la Buzău

0
29 May 2010 14:00:22
Autor: adevarul

Nimic nu este mai tragic în această lume decât să îţi pierzi copilul fie la o vârstă fragedă, fie încă nenăscut. Pentru alinarea suferinţei acestor părinţi Organizaţia Eternul Miracol Materna Alinare, iniţiată şi susţinută de actriţa Bianca Brad, organizează duminică, 30 mai, la ora 17:30, în 18 mari oraşe, a treia ediţie a manifestărilor cunoscute din anii trecuţi cu numele de "Ziua Părinţilor de Îngeri". Anul ace

Susţinând drepturile părinţilor de a-şi comemora cum se cuvine copiii născuţi fără viaţă sau plecaţi prea curând din această lume, simpatizanţii E.M.M.A. vor aprinde anul acesta lumânări, simultan, în 14 oraşe din România şi în 4 oraşe din afara ţării, respectiv în Anglia (Londra), Canada (Vancouver), Franţa (Jossigny) şi Germania (Offenburg).

"În fiecare an încercăm să oferim părinţilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emoţional de care ştim că au nevoie indiferent de circumstanţele care au marcat această tragedie. Din proprie experienţă ştiu că nici un om nu trebuie să treacă singur prin aşa ceva", ne-a declarat actriţa Bianca Brad.

La ora 17.30 în Parcul Crâng vor fi aprinse lumânări în memoria copiilor pierduţi şi vor fi înălţate baloane colorate, ca ritual simbolic de despărţire a celor îndureraţi de copiii duşi din lumea celor vii.

E.M.M.A. este singura organizaţie din România care vine în ajutorul mamelor sau familiilor care au pierdut un copil şi luptă pentru schimbarea atitudinii societăţii civile faţă de aceste tragedii, pentru schimbarea legislaţiei în privinţa recunoaşterii identităţii fătului de la minim 20 de săptămâni de sarcină cu toate drepturile care decurg din acest fapt dar şi pentru a reduce rata mortalităţii infantile.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările