Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

„Generaţia Erasmus“ de la Colegiul Barbu Ştirbei, la finalul stagiului de pregătire de la Sevilla

0
18 Sep 2017 10:42:09
Autor: Ionela Stănilă
Liceenii au prezentat rezultatele  muncii lor în străinătate FOTO Colegiul Naţional Barbu Ştirbei
Liceenii au prezentat rezultatele  muncii lor în străinătate FOTO Colegiul Naţional Barbu Ştirbei

Colegiul Naţional ”Barbu Ştirbei” Călăraşi a găzduit , la sfârşitul săptămânii trecute, conferinţa de diseminare a rezultatelor finale ale proiectului Erasmus+ VET “Developing skills in Android applications and programming e-commerce platforms”, implementat în perioada 1 septembrie 2016 – 31 august 2017.


Proiectul a avut drept scop extinderea pregătirii de specialitate în domeniul informatic prin dobândirea de competenţe şi abilităţi practice care să crească şansele de adaptare şi integrare a viitorilor absolvenţi de liceu pe piaţa muncii .
Evenimentul a permis prezentarea rezultatelor obţinute de participanţii grupului ţintă, elevi ai claselor a X-a şi a XI-a de la profilul matematică informatică, la cele două mobilităţi de formare profesională găzduite de ”Colegiul San Pedro Salesiano” din Sevilla, Spania (Flux 1: 17-28 aprilie 2017 şi Flux 2: 8-19 mai 2017), în faţa elevilor şi profesorilor colegiului.

Formarea abilităţilor practice

Dezvoltarea platformelor de e-commerce” a fost stagiul de formare la care au participat elevii Fluxului 1, fapt ce a permis formarea abilităţilor practice de instalare şi configurare a unui server local pentru aplicaţii web şi a platformelor WooCommerce pentru Wordpress şi Prestashop specializate pentru găzduirea unui magazin virtual. Fiecare participant şi-a ales o temă pentru magazinul on-line, a adăugat produse, a stabilit modalităţi de plată şi de livrare a acestora în funcţie de aria geografică, a configurat variante de cupoane şi discounturi pentru anumite produse sau categorii de produse şi a introdus elemente care să personalizeze magazinul astfel încât acesta să aibă un număr cât mai mare de utilizatori.

Cinci ore de lucru pe zi

"Activitatea de stagiu zilnică, a însemnat cinci ore de lucru practic, desfăşurate într-unul din laboratoarele de informatică ale partenerului direct de formare la care s-a adăugat o oră de muncă individuală. Elevii au îndeplinit sarcinile de lucru fie individual, fie în echipă, aplicând practic ceea ce au învăţat, sub îndrumarea permanentă a tutorelui de stagiu, profesorul Miguel Campos Rivera.

Vizita de studiu la compania Bitnami, facilitată de partenerul intermediar EuroMind, a permis elevilor participanţi înţelegerea structurii companiei, a modului în care este organizată activitatea şi sunt planificate sarcinile de lucru. Această experienţă a însemnat pentru elevii participanţi primul contact real cu profesionişti în domeniul IT, la locul lor de muncă. Pe tot parcursul stagiului elevii au fost însoţiţi de Şerban Gabriela Tincuţa, profesor de informatică şi Dincă Marinela, coordonator de proiect.

În cadrul conferintei s-a prezentat filmul ”Generaţia Erasmus” (http://erasmusvet2016.netriders.ro/generatia-erasmus/) realizat de către elevul Dumitrescu Radu Andrei folosind programele de editare video Adobe Premiere Pro si Adobe After Effects şi trei din cele 16 magazine on-line realizate de participanţi.
 

Vă recomandăm şi:

Erasmus+. 12 profesori de la Colegiul Naţional “Barbu Ştirbei”, instruiţi în străinătate la standarde europene

Înscrierea în Erasmus. Totul despre cum poţi să pleci la studii în străinătate cu Erasmus+

Împrumuturi de studii de până la 25.000 de lire sterline pentru doctoranzi şi cercetători, de la guvernul britanic

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările