10 băuturi naturale care te ţin „în priză”. Ce sucuri de legume şi fructe purifică şi regenerează organismul epuizat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Te-a cuprins oboseala şi nu mai ai pic de vlagă în tine? Băuturile recomandate de natură energizează pe loc pentru că nu fac altceva decât să ajute organismul stresat şi slăbit, în perioada de primăvară.

Energia necesară pentru a face faţă problemelor de peste zi o poţi găsi într-un pahar cu suc natural. Nu e deloc greu de preparat şi te va ajuta, nu doar să elimini oboseala şi să-ţi recapeţi pofta de viaţa, ci şi să-ţi hrăneşti organismul, să-i creşti rezistenţa la boli şi să-l detoxifici.

“Folosirea sucurilor pentru purificarea, regenerarea şi vindecarea organismului este recomandată din două motive întemeiate: primul este acela că partea esenţială(atât în cazul legumelor cât şi a fructelor) se află în seva lor care se obţine sub formă de suc, iar cel de-al doilea este că sucul de legume şi fructe crude este asimilat în organism în aproximativ 10-15 minute şi este folosit aproape în întregime pentru hrănirea şi regenerarea ţesuturilor, cu un efort minim al aparatului digestiv.

Sucurile de legume sunt profund detoxifiante şi regeneratoare şi îmbunătăţesc metabolismul. Ele conţin toţi aminoacizii, mineralele, sărurile, enzimele şi vitaminele necesare, cu condiţia să fie proaspete, crude, fără conservanţi şi să fie extrase în mod corect din legume (varianta cea mai bună este storcătorul centrifugal conceput special pentru extragerea acestor sucuri, dar se poate folosi şi un storcător obişnuit”, explică dr. Cătălin Luca.

Vitamine, săruri şi minerale

Suc de portocale: Portocalele sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Ingrediente: 2-3 portocale, coaja rasă de la o portocală, 1 lingură ulei de in, 200 ml iaurt (opţional).

Suc de spanac: Spanacul oferă energie, întrucât este bogat în fier, calciu, beta-caroten, vitamina B6, vitamina C, sodiu şi potasiu. Ingrediente: 200g spanac, 200g ţelină se mixează într-un blender şi se adaugă apă.

Suc de sfeclă roşie: Este un energizant natural deosebit de sănătos, plin de vitamine şi minerale. Se poate combina cu sucul de morcov, potrivit www.garbo.ro.

Suc de cătină: Cătina este energizantă, creşte rezistenţa în faţa bolilor şi ajută la refacerea organismului în condiţii de surmenaj/convalescenţă. Sucul de cătină se poate combina cu suc de morcovi şi de grepfruit.

Suc de ananas: Pentru energizare, se recomandă un suc dintr-o jumătate de ananas, o linguriţă de mentă mărunţită, o lingură de suc de lămâie şi apă. Ingredientele se amestecă în blender şi sucul se bea proaspăt.

Aliaţii imunităţii

Suc de lămâie: Pentru o creştere a energiei, dar şi a imunităţii, preparaţi un suc din 2 lămâi, 1 lime, 1 banană, apă. O altă reţetă recomandată: 2 mere verzi, 1 lămâie verde/lime, frunze de mentă, apă. Se pun toate ingredientele în blender şi se mixează.

Suc de ghimbir: Ghimbirul este un aliat puternic al imunităţii şi are proprietăţi de activare a metabolismului, fiind un foarte bun energizant. Puteţi încerca următoarea reţetă: într-un blender adaugaţi 1 rizom de ghimbir, 1 lămâie, 1-2 mere, apă şi obţineţi un suc tămăduitor.

Suc de rodii: Rodiile sunt o sursă importantă de antioxidanţi, având proprietăţi anticancerigene şi reglând nivelul de colesterol. Vă recomandăm următoarele reţete: suc de rodii şi banană, suc de rodii şi afine, suc combinat: 1 rodie, 1-2 banane, 100g afine, fulgi de ovăz, apă.

Suc de struguri: Se obţine din struguri, cu tot cu seminţe. Are un puternic efect antioxidant, detoxifiant şi energizant. Antioxidanţii din strugurii negri împiedică dezvoltarea tumorilor, protejează de bolile cardiovasculare.

Suc de roşii, portocale şi lămâie: Vă prezentăm o reţetă energizantă şi vitaminizantă, realizată cu ajutorul blenderului: 1-2 roşii, 1 portocală,1 măr, jumătate de lămâie, coajă rasă de portocală/lămâie, apă şi miere.

Vă recomandăm şi:

Sfecla roşie, cel mai puternic purificator al sângelui. E alimentul care are cea mai mare forţă în lupta cu tumorile

De ce planta preferată a lui Popeye-Marinarul este numită „mătura intestinului“. Spanacul, iarbă de leac pentru zeci de afecţiuni

De ce se spune că urzica „schimbă” sângele şi te scapă de anemie. 10 motive pentru care să profiţi de beneficiile primei plante din luna martie

Nuca, înlocuitorul cărnii, cel mai bun doctor de inimă. 5 motive ca să mănânci zilnic şi să eviţi bolile cardiace

Planta-minune din bucătăria oricărei gospodine – antialergic şi antioxidant natural. Când devine periculos pentru organism consumul de pătrunjel

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite