2013, anul norocos pentru 2.400 de şomeri. Şi-au găsit o slujbă, la scurt timp de la concediere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În căutarea unui loc de muncă Foto:I:S.
În căutarea unui loc de muncă Foto:I:S.

Aproximativ 18% din proaspeţii şomeri au avut noroc să găsească o slujbă, la scurt timp după ce au fost concediaţi. 2.439 de persoane au fost angajate, de la începutul anului şi până în prezent, în judeţul Călăraşi.



Prin Programul de Ocupare a Forţei de Muncă pentru anul 2013,  934 de persoane, care au apelat la servicii de mediere, au primit un job. La cele două Burse cu locuri de muncă au fost oferite 683  de posturi, fiind angajţi 347 de absolvenţi din promoţia 2013. « Ca urmare a acordării serviciilor de informare şi consiliere s-a reuşit încadrarea unui număr de 680  persoane. Serviciile de informare şi consiliere profesională au un rol esenţial în activitatea  desfăşurată de serviciile publice de ocupare, de calitatea acestora depinzând în mare măsură rezultatele aplicării celorlalte tipuri de servicii de stimulare a ocupării, în special formarea profesională”, a precizat Nicolae Chirana, director executiv AJOFM Călăraşi.

Cursuri cu fonduri europene

Prin organizarea cursurilor de formare profesională s-au încadrat 455 persoane, din care 278 ca urmare a cursurilor organizate din fonduri europene. Pentru prevenirea şomajului de lungă durată s-au acordat alocaţii pentru 179 de persoane. 103 persoane, cu vârste peste 45 de ani sau unici susţinători ai familiilor monoparentale au primit o slujbă.

Prime de încadrare

Stimularea mobilităţii geografice a forţei de muncă a contribuit la ocuparea a 20 persoane, 16  dintre acestea încadrându-se într-o localitate la o distanţă mai mare de 50 km faţă de domiciliu (persoanele au beneficiat de primă de încadrare), iar 4 schimbându-şi domiciliul ca urmare a încadrării într-o altă localitate (au beneficiat de primă de instalare). Prin subvenţionarea angajatorilor care încadrează absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, s-a realizat încadrarea a 19 persoane, iar numărul absolvenţilor beneficiari de primă de încadrare a fost de 30 persoane. 18 persoane au fost încadrare prin încheierea de contracte de solidaritate, conform Legii 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginalizării sociale.

Vă recomandăm şi:

Locuri de muncă puţine. Muncitorii în construcţii, mai mult şomeri

Cum găseşti mai uşor o slujbă. Cursuri de recalificare gratuite pentru şomeri

Angajări în străinătate. 281 locuri de muncă, oferta pentru şomerii români

Scandalul Tarom. Heinzmann răspunde acuzaţiilor aduse de Pascariu: Noile angajări vizează doar sezonul de vârf

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite