Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Începe etapa judeţeană a concursului de protecţie civilă "Cu viaţa mea apăr viaţa!

0
8 Jun 2016 10:29:18
Autor: Ionela Stănilă
Concursul începe pe 8 iunie la ISU Călăraşi FOTO Adevărul
Concursul începe pe 8 iunie la ISU Călăraşi FOTO Adevărul

Etapa judeţeană a competiţiei cu tematică de protecţie civilă, organizată de  ISU Călăraşi, „Cu viaţa mea apăr viaţa!” are loc pe 8 iunie la Călăraşi.

 

Concursul începe la ora 08.00 în incinta ISU Călăraşi, aducând la start elevi d eşcoli şi licee. Concursul cu tematică de protecţie civilă are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv este compus din trei probe, care urmăresc cunoaşterea actelor normative privind activitatea de protecţie civilă şi formarea deprinderilor practice pentru acordarea primului ajutor, modul de comportare al elevilor în caz de cutremur, cât şi cunoaşterea modului de folosire a mijloacelor de protecţie individuală.

Trei probe de "foc"
 
Concursul presupune parcurgerea a 3 probe distincte: o probă teoretică (scrisă - text grilă cu 15 întrebări) şi două practice: transportul asistat al unei persoane accidentate, aşezată pe targă, pe distanţa de 50 de metri, care presupune şi trecerea peste un obstacol (gard); iar cea de-a doua probă practică presupune deplasarea unui concurent cu masca pe figură (cu vizorul obturat) într-un raion contaminat şi cu obstacole, care este dirijat de un coechipier.

Concursul reprezintă o activitate extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi se organizează pentru dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile ca ansamblu de activităţi cu caracter exclusiv umanitar.
 

Vă recomandăm şi:

Ziua Protecţiei Civile, sărbătorită pe 26 februarie. Cele mai noi echipamente şi maşini pentru interventie, expuse la ISU

Porţi deschise la ISU Călăraşi, cu ocazia Zilei europene a numărului unic de urgenţe 112

Carieră. ISU caută tineri dornici să devină pompieri profesionişti

Ziua Protecţiei Civile deschide porţile la ISU. Pompierii, pregătiţi pentru simulări de exerciţii tactice

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările