Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Întâlnire româno-bulgară pentru gestionarea eficientă a situaţiilor de urgenţă. Ce valoare are proiectul

0
28 Jul 2020 13:49:36
Autor: Ionela Stănilă
Întâlnire româno-bulgară la Velikovo Târnovo FOTO ISU Călăraşi
Întâlnire româno-bulgară la Velikovo Târnovo FOTO ISU Călăraşi

Pompierii călărăşeni s-au întâlnit cu partenerii bulgari la Velikovo Târnovo pentru a pune la punct ultimele detalii ale proiectului privind gestionarea comună a situaţiilor de urgenţă din cele două regiuni. Astfel, au fost prezentate etapele parcurse, progresele înregistrate şi viitorii paşi pe care trebuie să îi parcurgă cele două echipe partenere pentru dotarea cu echipamente de intervenţie achiziţionate cu fonduri europene.

Proiectul vizează, în fapt, exploatarea oportunităţilor de cooperare şi acţiunea comună în managementul situaţiilor de urgenţă, asigurând suportul logistic necesar şi comunicarea în regiunea transfrontalieră, împărtăşind bunele practici în vederea creşterii capacităţii de reacţie şi a prevenţiei în combaterea situaţiilor de urgenţă, stabilind reguli şi măsuri pentru asigurarea unei intervenţii comune în regiunile implicate în proiect.
 
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi este beneficiar al unor echipamente achiziţionate în cadrul proiectului RO-BG 481, finanţat prin Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania – Bulgaria, Axa prioritară 3 – ,,O regiune sigură”.
 
Obiectivul general al proiectului este de a îmbunătăţi pregătirea serviciilor profesioniste pentru situaţii de urgenţă, coordonarea şi reacţia eficientă în caz de dezastru în zona transfrontalieră.
 
Acest lucru se realizează prin crearea unei reţele comune de parteneri pentru avertizare timpurie a situaţiilor de urgenţă, schimb de experienţă prin exerciţii, educarea preventivă a cetăţenilor şi achiziţionarea, printre altele, a unor echipamente în valoare aproximativ 300.000 euro, care vor intra în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi (autospeciale de intervenţie, cu capacitate de rulare atât pe drumuri publice cât şi în teren accidentat/afectat de situaţii de urgenţă.)
 
Proiectul RO BG 481: Managementul eficient al situaţiilor de urgenţă în regiunea transfrontalieră Călăraşi – Veliko Târnovo are o valoare totală: 949.799.45 euro. În cadrul proiectului vor fi organizate exerciţii comune şi vor fi elaborate şi semnate parteneriate comune de către ambele regiuni. Rezultatele proiectului vor contribui la o mai bună protecţie a populaţiei, în situaţii de urgenţă, prin acţiuni de prevenire şi intervenţie, iar numărul populaţiei care va beneficia va fi de peste 300.000 de persoane.
 
Vă mai recomadnăm şi:
 
Echipament de ultimă generaţie pentru misiuni la dezastre: Cum arată macaraua  de 500.000 de euro care ridică 60 de tone
 
Echipamente de protecţie pentru pompieri în lupta cu coronavirusul

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările