Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Şapte zile a durat aprobarea înfiinţării a încă 30 de paturi pentru pacienţii cu COVID

1
26 Oct 2021 09:58:09
Autor: Ionela Stănilă
Bogdan Mihai, managerul spitalului din Călăraşi(stânga), alături de Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi FOTO Facebook/B.M.
Bogdan Mihai, managerul spitalului din Călăraşi(stânga), alături de Vasile Iliuţă, preşedintele CJ Călăraşi FOTO Facebook/B.M.

Bogdan Mihai, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Călăraşi, a anunţat că cele 30 de paturi suplimentare pentru bolnavii de COVID vor fi funcţionale la unitatea medicală TBC.

Luarea deciziei de către autorităţile din Călăraşi a durat o săpătămână. A fost nevoie de mai multe intervenţii, inclusiv de o discuţie directă cu dr.Raed Arafat pentru accelerarea aprobării.
"7 zile. A fost nevoie de ajutorul mai multor televiziuni. A fost nevoie de o discuţie directă a preşedintelui Vasile Iliuţă cu domnul secretar de stat Raed Arafat. A fost nevoie de ajutorul dumneavoastră. A fost nevoie de mult prea mult zbucium pentru o simplă hârtie. Sau decizie. Pentru 30 de paturi suplimentare. 30 de guri de oxigen. Care să ne ajute. Pe noi şi pe mulţi alţii. Decizie care ar fi trebuit luată de 7 zile. Sau maxim 6. De un prefect. Cel puţin imperfect"", a scris Bogdan Mihai pe pagina sa de socializare.
 
În weekend, managerul i-a transmis un mesaj prefectului Valentin Barbu în care cerea înfiinţarea a încă 30 de paturi pentru pacienţii cu COVID-19, forme uşoare. În prezent, unitatea medicală nu reuşeşte să mai facă faţă bolnavilor care au nevoie de o gură de oxigen.
 
"Răbdarea tuturor are o limită. Azi, tocmai am depăşit-o pe a mea. 8 pacienţi în aşteptare, 6 paturi libere.
 
Prefectul încă se gândeşte dacă să înfiinţeze la Spitalul TBC 30 de paturi care să poată prelua formele uşoare şi să ne lase să tratăm formele grave. De 6 zile se gândeşte. Încă aşteptăm", a scris Bogdan Mihai, managerul spitalului pe pagina sa de socializare. 
 
Într-un mesaj video de 9 minute, managerul unităţii medicale prezintă situaţie gravă prin care trece personalul medical, în condiţiile în care tot mai mulţi pacienţi ajung la spital şi au nevoie de oxigen. 
 
Acesta invocă lipsa de reacţie a prefectului judeţului Călăraşi, Valentin Barbu, deşi i s-a solicitat sprijin încă de la începutul săptămânii.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Guvernanţii au făcut harcea-parcea restricţiile anti-pandemie: unde se intră doar cu paşaportul COVID. Cum se obţine documentul
 
Ţară, caut guvern. Blocaj total în formarea Cabinetului Ciucă

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Diana Owens
26.10.2021, 12:44:18

Un raport live al postarilor antivacciniste pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum.

Modifică Setările