Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Şcoli dotate cu măşti, dezinfectanţi şi lămpi UV. Costul echipamentelor pentru valul 5 al pandemiei

1
17 Jan 2022 17:59:02
Autor: Ionela Stănilă
Echipamente de protecţie pentru şcolile din municipiul Căklăraşi FOTO Facbook/PMC
Echipamente de protecţie pentru şcolile din municipiul Căklăraşi FOTO Facbook/PMC

Peste 6,5 milioane de lei, bani proveniţi din fonduri europene, au fost investiţi la Călăraşi pentru gestionarea valului 5 al pandemiei în şcoli. Astfel, 19 unităţi de învăţământ vor primi echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi lămpi UV pentru sterilizarea aerului.

Un număr 19 unităţi de învăţământ vor fi dotate cu echipamente de protecţie, nebulizatoare, combinezoane medicale şi dezinfectanţi pentru prevenirea răspândirii SARS CoV-2 în şcoli.
 
.„Municipiul Călăraşi a obţinut finanţarea pentru îmbunătăţirea capacitaţii de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infecţiei cu SARS-CoV-2 în sistemul public de educaţie preuniversitară. Se asigură astfel dotarea corespunzătoare a unui număr de 19 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Călăraşi cu echipamente de protecţie, dispozitive medicale, dezinfectanţi, aparatură destinată dezinfecţiei şi purificării aerului pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a anului şcolar în curs”, a  declarat Marius Dulce, primarul Călăraşiului.
 
Pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare a Consiliului Local Călăraşi, desfăşurată recent, s-a aflat Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului cu titlul ’’Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID-19, în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza Municipiului Călăraşi” care a fost adoptat în unanimitate de cei 17 consilieri prezenţi.
 

Cheltuielile conexe, asigurate din bugetul local

Depus pe 10 noiembrie 2020, în vederea finanţării în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020, proiectul a propus dotarea a 19 unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din Călăraşi cu echipamente de protecţie, dispozitive medicale, dezinfectanţi, aparatură destinată dezinfecţiei şi purificării aerului pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a anului şcolar, în contextul situaţiei de pandemie create de virusul SARS-CoV-2.
 
Astfel se vor achiziţiona şi distribui, în funcţie de necesarul stabilit de fiecare unitate de învăţământ, următoarele:  măşti: 1.564.200 bucăţi, combinezoane: 1.949 bucăţi, dezinfectant suprafeţe: 15.590 litri, dezinfectant mâini: 14.450 litri, dezinfectant nebulizatoare: 30.350 litri, dispensere dezinfectant mâini: 671 litri, nebulizatoare: 65 bucăţi şi lămpi UV cu ozonificare a aerului: 510 bucăţi.
 
Valoarea totală a proiectului este de 6.545.084,85 lei inclusiv TVA(1,3 milioane de euro), integral eligibilă, contribuţia UAT Municipiul Călăraşi fiind de 0%. Sumele reprezentând cheltuieli conexe/neeligibile ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul local. Conform autorităţilor locale, valoarea maximă eligibilă a investiţiilor propuse pentru o unitate de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Călăraşi nu depăşeşte 250.000 euro (valoare fără TVA), conform prevederilor Ghidului Solicitantului elaborat în acest sens.
 

Vă recomandăm să citiţi şi:

 Ce ştim despre noua variantă Omicron a coronavirusului şi cât de mult ar trebui să ne îngrijoreze
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Tomescu Tom
17.01.2022, 18:37:17

Ce noroc pe capul bieților copii ... Izolete nu le-au cumpărat ..??? Pentru creșterea calității actului educațional ???

Modifică Setările