Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Şomerii, aşteptaţi la selecţie. Angajatorii danezi caută culegători de mazăre

0
24 Mar 2014 16:04:34
Autor: Ionela Stănilă
Slujba este remunerată cu peste 500 de euro Foto:Adevărul
Slujba este remunerată cu peste 500 de euro Foto:Adevărul

Călărăşenii fără loc de muncă, dar dornici să câştige bani frumoşi peste graniţe se pot înscrie la selecţia pentru culegători de mazăre. Angajatorii danezi, prin reţeaua EURES,  pun la dispoziţia persoanelor interesate o ofertă de 50 de locuri de muncă, fiind promis un salariu de minimum 507 euro pe lună.

Culegatorii vor lucra în Portugalia în perioada 15 aprilie - 10 iunie 2014,  în Danemarca între  10 iunie - 1  septembrie 2014,  în Portugalia  între 1 septembrie - 20 decembrie 2014. Program de lucru 6 zile/săptămână.
Candidaţii trebui să aibă vârsta de minimum 18 ani şi să deţină cunoştinţe de limba engleză – nivel mediu. Experienţa în munca agricolă constituie avantaj.  

Plata muncii se face  în  funcţie de cantitatea recoltată, spun angajatorii.  În Portugalia, salariul minim lunar este de 507 euro la care de adaugă bani de concediu,  bonusuri de masă.  Acestea corespund pentru 172 ore de muncă şi 1.950 kg recoltate  pe lună, ca nivel minim de performanţă.  În Danemarca salariul este în jur de 0.6 euro/kg la care se adaugă 12,5% bani de concediu. Impozitul si contributiile sociale se vor deduce din salariu conform legislatiei daneze.

Costuri

În Portugalia cazarea se va face fie la hotel, fie în apartamente cu bucătărie, toalete şi dus. Costul pentru cazare/electricitate este de 3-6 euro/zi. În Danemarca, muncitorii vor fi cazaţi în corturi pe care şi le vor aduce de acasă sau în rulote cu dormitoare, bucatărie, toalete, duşuri, maşini de spălat, TV şi internet.   Taxa de cazare pe lucrător/pe zi este între 4-8 euro în Danemarca (pentru  acoperirea costurilor de electricitate, apă etc) în funcţie de soluţia de cazare aleasă de lucrător. Transportul dus - întors Romania - Danemarca este în responsabilitatea lucrătorului.

Cui trebuie să vă adresaţi

Candidaţii trebuie să trimită un CV model EUROPASS, în limba engleză, cu poza inclusă, pe adresa de email: work@greenpeas.dk. Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 3 aprilie 2014. Instrucţiunile de aplicare se găsesc pe website-ul www.greenpeas.dk. Preselectia persoanelor care au aplicat se face telefonic sau prin email de angajator.  Invitarea la selecţie a persoanelor pre-selectate se va face în timp util de consilierul EURES din cadrul AJOFM Olt.  Selecţia  va avea loc  în  luna  aprilie, la Slatina. Detaliile referitoare la data, locaţia şi programul selectiei vor fi trimise numai persoanelor invitate, motiv pentru care nu sunt admise alte persoane la interviu.
    Mai multe informaţii  cu privire la oferta angajatorilor danezi pot fi obţinute de la sediul AJOFM Călăraşi, str. 13 Decembrie nr.12 sau telefonic, la numărul 0242.315.798- persoană de contact Donciu Simona.
 

Vă recomandăm şi:

Ofertă pentru şomeri. 220 locuri de muncă, disponibile în această săptămână

Oferte de muncă pentru femei. Cele mai multe slujbe vacante sunt în industria textilă

Târg de job-uri. Peste 8.000 de şomeri, aşteptaţi la Bursa Locurilor de Muncă pe 25 aprilie

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările