Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Administrator de hotel, acuzat că scuipă în mâncarea clienţilor şi că găzduieşte prostituate. Scandalul a ajuns în instanţă

2
16 Sep 2020 06:06:18
Autor: Cristina Stancu
Foto: arhivă Pinterest
Foto: arhivă Pinterest

Administratorul italian al unui complex turistic din Călăraşi a cerut în instanţă mamei lui vitrege (o româncă) daune morale de 10.000 de euro pentru afirmaţiile făcute de aceasta pe Facebook cu privire la activităţile de prostituţie care ar fi găzduite de local şi la faptul că scuipă în preparate.

Bărbatul, italian cu domiciliul în Brescia şi reşedinţa în Călăraşi, a chemat-o în instanţă pe soţia tatălui său, care, prin căsătorie a devenit şi ea asociat la una din firmele administrate de petent, după ce pe Facebook au apărut afirmaţii calomnioase la adresa sa şi a complexului turistic (cu restaurant, hotel, terasă şi piscine) pe care-l administrează.
 
„În data de 07.07.2019, pârâta a postat pe pagina sa de Facebook mesaje denigratoare în care aceasta precizează că în calitate de proprietară a complexului aduce Ia cunoştinţa publicului informaţii provenite din surse sigure cu privire la problemele existente în acest complex turistic, respectiv că la restaurantul din complexul turistic (…), reclamantul scuipă în mâncarea clienţilor, iar produsele folosite în restaurant sunt produse expirate”, se arată în plângerea formulată împotriva femeii, potrivit considerentelor sentinţei civile 449/2020 pronunţate de Judecătoria Lehliu Gară în luna iunie a acestui an. 
 

Acuzaţii grave

 
În aceeaşi postare se menţiona că la hotelul din complexul turistic, reclamantul desfăşoară activităţi de prostituţie, punând Ia dispoziţia clienţilor camerele din incintă, iar când nu sunt puse la dispoziţie camere de hotel, reclamantul permite ca aceste activităţi de prostituţie să se desfăşoare în curtea complexului, unde clienţii vin să facă plajă la piscină, fără ca ulterior/anterior să efectueze curăţenia acestor spaţii. Postarea conţine şi alte acuzaţii.
 
„Pârăta, prin acelaşi, mesaj precizează faptul că reclamantul este consumator şi traficant de droguri, activitate pe care o desfăşoară în complexul turistic (…) pe care îl administrează”, se mai arată în plângere, potrivit considerentelor aceleiaşi decizii.
 
Italianul a solicitat instanţei ca prin hotărârea ce se vă pronunţa să o oblige pe femeie la plata sumei de 10.000 euro, respectiv 47.000 lei, reprezentând daune morale pentru prejudiciul pe care aceasta i l-a cauzat prin fapta sa ilicită.
 
Instanţa a considerat că postările au fost de natura să contureze, în opinia publicului, o percepţie negativă asupra reputaţiei reclamantului şi că acuzaţiile formulate la adresa acestuia, în special cele referitoare la faptul ar fi traficant şi consumator de droguri şi că ar înlesni prostituţia, “acuzaţii care nu sunt întemeiate pe o minimă baza factuală dovedită”, sunt grave şi au urmărit compromiterea reclamantului şi a afacerii pe care acesta o desfăşoară, nu doar informarea publicului. 
 
Judecătoria a considerat că sunt îndeplinite condiţiile legale pentru angajarea răspunderii civile a autorului postării, numai că femeia a susţinut în instanţă că respectivul cont de Facebook nu-i aparţine, că ea utilizează un altul şi că profilul respectiv ar fi fost creat chiar de reclamant pentru a o stoarce de bani.
 
Cum legătura dintre femeie şi contul respectiv n-a putut fi demonstrată fără dubii, instanţa a respins ca neîntemeiată solicitarea de către bărbat a daunelor morale. Hotărârea nu este însă definitivă.
 

Vă ​mai recomandăm să citiţi:

 Un copil de 9 ani, preluat cu traumatism cranio-cerebral după ce maşina în care se afla s-a răsturnat pe un drum în lucru

Percheziţii la o gruparea infracţională din Argeş. Cei vizaţi ar fi obţinut 1.600.000 de lei prin camătă, şantaj şi ameninţare

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Ionel Marcu
16.09.2020, 08:30:23

Tot mai des auzim de asemenea mizerii din restaurante, mai ales când se ceartă sau e concediat un angajat, până atunci sunt toți complici le aceste porcării. Vedem și filmări cu camera ascunsă, pe care nu poate să le nege nimeni, cum bucătarul sau chelnerul scuipă în mâncare, își suflă nasul în sos sau urinează în cafea. Reciclarea cărnii neconsumate de ieri de pe farfurii și a prăjiturilor se pare că e chiar o practică generalizată. Mai poți să mănânci la restaurant?

-3 (5 voturi)
Dan Bibanu
16.09.2020, 08:57:26

La "restaurant" te duci doar cu mancarea de acasa.....:))))))))))))

+1 (3 voturi)