Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Aglomeraţie la frontieră. Câte persoane au tranzitat România într-o singură zi

0
18 Sep 2021 13:44:06
Autor: Ionela Stănilă
Trafic intens la frontieră FOTO Adevărul
Trafic intens la frontieră FOTO Adevărul

Aproximativ 141.000 persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 39.200 mijloace de transport (dintre care 13.000 automarfare) au tranzitat frontiera în ultimele 24 de ore.

Conform IGPF, frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 41.000 de persoane şi 18.400 de mijloace de transport (6.000 automarfare), din care pe sensul de ieşire din ţară au fost aproximativ 23.300 de persoane cu 9.500 mijloace de transport.
 
Poliţia de frontiera lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere. "În continuare recomandăm participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor deschise traficului internaţional, astfel încât să evităm apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea.
 
Informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional se regăsesc pe aplicaţia Trafic on-line care poate fi accesată la adresa http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/ ", au transmis reprezentanţii IGPF.
 
În ceea ce priveşte activităţile specifice, în  zonele de competenţă - punctele de trecere şi  “frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 55 fapte ilegale (41 infracţiuni şi 14 contravenţii) săvârşite atât de cetăţeni români, cât şi străini. Totodată, au fost descoperite, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 214.900 lei.
 
În ultimele 24 de ore nu s-a permis intrarea în ţară a 50 cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege şi de asemenea, nu s-a permis ieşirea a 16 cetăţeni români din diferite motive legale.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Alexandru Rafila: „Cred că vom depăşi maximul numărului de cazuri înregistrat în valul trei”
 
Gheorghiţă: „Situaţia e cât se poate de serioasă. La 15 octombrie am putea să depăşim 17.000 pe zi, media la 7 zile, ceea ce înseamnă vârfuri de 20.000 de cazuri”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările