Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Aglomeraţie la întoarcerea de pe litoral. Cum să evitaţi tamponările în lanţ, de ce e bine să purtaţi centura de siguranţă

1
24 Jul 2016 16:45:02
Autor: Ionela Stănilă
Trafic intens pe A2 FOTO Adevărul
Trafic intens pe A2 FOTO Adevărul

Trafic intens pe A2, pe sensul de mers Constanţa-Bucureşti. Pentru că numărul de maşini va creşte semnificativ în următoarele ore, apare şi riscul producerii unor tamponări, mai ales că unii conducători auto se vor grăbi către casă, nu vor adapta viteza la condiţiile de trafic şi nu vor păstra distanţa de siguranţă în mers.  Poliţiştii spun că riscul este sporit şi de razele soarelui, care se reflectă în parbriz şi în asfalt.


Când pe autostradă circulaţia este foarte intensă, spun poliţiştii de la Centrul Infotrafic, o simplă tamponare, soldată cu pagube minore, poate avea consecinţe majore pentru ceilalţi participanţi la trafic. Se vor forma coloane de autovehicule în doar câteva secunde, iar unii conducători auto nu vor putea frâna în timp util.
 În aceste împrejurări, este necesar ca toţi ocupanţii autovehiculelor să aibă cuplată centura de siguranţă. Centura de siguranţă poate face diferenţa dintre o tamponare cu pagube materiale şi un accident cu victime.

La Feteşti se poate trece liber

Pentru a nu se forma coloane de autovehicule la staţia de taxare de la Feteşti, amintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577 (detalii pe site-ulCompaniei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România - http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316 ).

Banda de urgenţă, o problemă

Poliţiştii rutieri care patrulează pe autostradă au constatat că, inclusiv duminică, 24 iulie mulţi conducători auto au oprit nejustificat pe banda de urgenţă, creând situaţii periculoase. Din statisticile accidentelor rutiere produse pe autostrăzi reiese că sunt frecvente cazurile în care autovehicule oprite pe banda de urgenţă au fost lovite de altele. Conducătorii auto care au provocat aceste accidente fie au fost neatenţi sau obosiţi, fie nu au observat autovehiculele oprite din cauza vizibilităţii reduse (ceaţă, întuneric, lumină solară puternică etc.). Pe banda de urgenţă pot circula doar autovehiculele curegim prioritar care se deplasează la intervenţii sau în misiuni cu caracter de urgenţă.

 În cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizantă, scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Amintim că, oprirea nejustificată sau circulaţia pe banda de urgenţă a autostrăzilor se sancţionează cu trei puncte de penalizare şi cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni ( 4 sau 5 puncte-amendă).

 
Vă recomandăm şi:

Tamponări în lanţ pe drumul spre mare. 12 maşini, implicate în accidente pe A2

Poliţia, cu ochii pe Autostrada Soarelui. În acest weekend, drumul spre mare va fi supravegheat din elicopter

Trafic normal pe A2. Ce sunt sfătuiţi şoferii să facă pentru a evita accidentele

Aglomeraţie şi tamponări în lanţ pe A2. Trei accidente cu zeci de maşini, ce îi sfătuiesc poliţiştii pe şoferi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

t mihai
24.07.2016, 23:06:53

"… de ce e bine să purtaţi centura de siguranţă…" Întrebare mai tâmpita, nu se poate. Folosirea centurii de siguranta este o optiune în România ?

Modifică Setările