Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Alegeri. Fermierii votează, duminică, membrii Comitetului Judeţean al Camerei Agricole

0
24 Nov 2013 10:54:27
Autor: Ionela Stănilă
Fermierii, aşteptaţi la vot Foto: Arhivă Adevărul
Fermierii, aşteptaţi la vot Foto: Arhivă Adevărul

Peste 7.800 de fermieri, aflaţi în evidenţele Direcţiei Agricole Judeţene sunt aşteptaţi, duminică, 24 noiembrie, la vot. În toată ţara au loc alegeri pentru Camerele Agricole.

 

În fiecare primărie din  localităţile călărăşene a fost amenajată câte o secţie de votare. În urma voturilor fermierilor vor fi desemnaţi cei 25 de membri care vor face parte din Comitetul Judeţean al Camerei Agricole Călăraşi.
Comitetul Judeţean de Iniţiativă privind alegerea conducerii acestei noi instituţii s-a întrunit zilele trecute pentru a pune la punct ultimele detalii legate de organizarea efectivă a alegerilor. Având în vedere faptul că desfăşurarea alegerilor pentru Camerele Agricole a suferit deja o amânare, în urmă cu un an, autorităţile se declară mulţumite de faptul că s-a ajuns, într-un final, la momentul votului. Astfel, până la această dată, alegerile pentru Camerele Agricole au avut loc în trei judeţe din ţară, urmând ca duminică, 24 noiembrie, acest proces să aibă loc şi în Călăraşi.
 
Promovarea intereselor fermierilor
 
Camerele Agricole sunt definite ca organizaţii neguvernamentale deschise, apolitice, fără scop patrimonial, cu personalitate juridică, cu statut de utilitate publică. Ele sunt înfiinţate în scopul promovării intereselor fermierilor, persoane fizice şi juridice din agricultură, cu toate ramurile ei: industrie alimentară, silvicultură, piscicultură, turism rural şi agroturism, denumite activităţi conexe. Camerele Agricole funcţionează în fiecare judeţ, având sediul în municipiul reşedinţă de judeţ. La nivelul fiecărui judeţ poate funcţiona o singură Cameră Agricolă.
 

Vă recomandăm şi:

Sezonul imobiliar din Bărăgan. Viceprimarul Pripas: „Preţul terenurilor va creşte. Băsescu ar face bine să nu revândă pământul!”

Toamnă fără precedent în Bărăgan. S-a semănat grâul direct pe mirişte

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările