Ales local, incompatibil. Cum a concesionat oborul oraşului pentru fiul său un consilier din Budeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Budeştia făcut afaceri cu firma consilierului local Foto: Arhivă Adevărul
Primăria Budeştia făcut afaceri cu firma consilierului local Foto: Arhivă Adevărul

Un consilier local din oraşul Budeşti a intrat în atenţia autorităţilor, după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat că se află în incompatibilitate şi conflict de interese administrative. Tudor Gheorghe, prin fiul său, a câştigat peste 54.000 lei de la Primărie, după ce a încheiat un contract pentru furnizare de carburant.



În perioada exercitării mandatului de consilier local, Tudor Gheorghe, susţine ANI, a încheiat cu Primăria Budeşti, la 5 ianuarie 2012, un contract de furnizare carburanţi cu S.C. TOS S.R.L., al cărei administrator era chiar fiul său. “În cadrul societăţii comerciale, persoana evaluată deţine funcţia de administrator, fiul acestuia deţine funcţia de administrator şi calitatea de asociat, iar fiica sa deţine calitatea de asociat. Potrivit facturilor şi ordinelor de plată aferente acestora, în perioada 27 august 2012 - 23 decembrie 2013, au fost efectuate plăţi în cuantum de 54.293,30 Lei către S.C. TOS S.R.L”, a anunţat ANI.
 

A participat la adoptarea hotârârii de Consiliu

Se pare însă că alesul local, care a candidat pe listele PNL, nu s-a oprit aici. El este acuzat că a încălcat şi regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă. În calitate de consilier local, Tudor a participat la deliberarea şi adoptarea hotărârii Consiliului Local Budeşti din 12 noiembrie 2010 privind aprobarea proiectului de hotărâre referitor la concesionarea prin licitaţie publică a imobilului teren în suprafaţă de 7.960 mp, „Oborul Budeşti” (situat în Oraşul Budeşti), pe o durată de 24 de ani, valoarea redevenţei anuale fiind de 1.600 euro.

La februarie 2011, ulterior aprobării H.C.L. Budeşti din data de 12 noiembrie 2010, Primăria Oraşului Budeşti, în calitate de concedent, a încheiat cu fiul persoanei evaluate, în calitate de concesionar, un contract de concesiune prin care oborul oraşului este concesionat în vederea exploatării acestuia prin activităţi comerciale desfăşurate de persoane fizice şi persoane juridice.
 

Alesul de apără

Persoana evaluată a fost informată despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Consilierul local a depus deja la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Persoana […] faţă de care s-a constatat existenţa conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcţia ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcţie eligibilă, nu mai poate ocupa aceeaşi funcţie pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului, susţin reprezentanţii ANI.
 

Vă recomandăm şi:

Anchetă. Primarul comunei Unirea, dat pe mâna procurorilor de ANI, eliberat din funcţie

ANI l-a găsit incompatibil. Fost consilier local, acuzat că votat şi a închiriat ilegal teren agricol din islazul comunei Şoldanu

Şi primar, şi agent de asigurări. Edilul din comuna Şoldanu, declarat incompatibil de ANI

Vicepreşedintele CJ, declarat incompatibil de ANI. Cum poate pierde funcţia Bogdan Georgescu

Primarul Gheorghe Staiu, declarat incompatibil de ANI

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite