Anchetată pentru corupţie. Fosta şefă a Şcolii Române de Afaceri, condamnată la 3 luni de închisoare cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fost director executiv al Şcolii Române de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie-Filiala Călăraşi, Gabriela Camelia Bădică a fost condamnată la 3 luni de închisoare cu suspendare pentru fapte de corupţie.



Tribunalul Călăraşi o obligă pe femeie şi la plata cheltuielilor de judecată în valoare de 4.000 de lei. Decizia nu este definitivă, ea poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Imediat după declanşarea scandalului în decembrie 2014, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură)CCIA) Călăraşi,  a anunţat că Gabriela Bădică nu mai deţine funcţia de director executiv al Şcolii Române de Afaceri. Reprezentanţii instituţiei au concediat-o pe femie, ca urmare a implicării acesteia în scandalul de corupţie.

De asemenea, CCIA Călăraşi a menţionat că Fundaţia Şcolii Române de Afaceri a Camerelor de Comerţ şi Industrie – filiala Călăraşi nu a avut niciodată raporturi contractuale cu Consiliul Judeţean Buzău. Gabriela Bădică a fost cercetată în calitatea sa de preşedinte al Asociaţiei pentru Dezvoltare, Inovaţie, Cultură şi Antreprenoriat, această instituţie având raporturi contractuale cu Consiliul Judeţean Buzău.

Ce spun procurorii
 
Potrivit DNA, în perioada decembrie 2013 — decembrie 2014, Cristinel Bîgiu, în calitate de preşedinte CJ Buzău, i-a solicitat lui Dragoş Cojocea, director executiv al Direcţiei de dezvoltare regională din cadrul Consiliului Judeţean, efectuarea de demersuri pentru declanşarea procedurilor de achiziţie directă (prin modificarea proiectului iniţial în cuantum de 400.000 lei, legat de întocmirea Strategiei de dezvoltare durabilă a judeţului Buzău pentru perioada 2014-2020 şi împărţirea în trei componente astfel încât să fie posibilă evitarea procedurii de licitaţie publică), identificarea unor firme dispuse să semneze, în mod formal, aceste proiecte şi întocmirea lor efectivă.

Contracte cu...cântec
 
Anchetatorii au reţinut că, după efectuarea acestor proiecte şi aprobarea plăţilor de către Bîgiu, era stabilit ca Dragoş Cojocea să remită, sub formă de mită, preşedintelui CJ jumătate din suma achitată, respectiv 200.000 lei, bani pe care urma să-i recupereze de la firmele care figurau în mod fals ca executanţii celor trei proiecte.
 
Procurorii au reţinut că, în decembrie 2013, Cojocea i-a remis, sub formă de mită, aproximativ 70.000 lei lui Cristinel Bîgiu, jumătate din contravaloarea unei facturi în cuantum de 130.000 lei plus TVA, sumă ce fusese virată firmei A.D.I.C.A. Călăraşi, căreia i se atribuise anterior, în mod direct, contractul pentru prima componentă a Strategiei de dezvoltare durabilă, şi anume principalele direcţii de dezvoltare şi analiza S.W.O.T
 

Vă recomandăm şi:

Şefa Şcolii de Afaceri din Călăraşi, concediată. Gabriela Bădică e vizată de ancheta de corupţie de la CJ Buzău

Şpaga pentru preşedintele Consiliului Judeţean Buzău a fost livrată consilierului judeţean Ionuţ Piţigoi într-o cutie de whisky - Stenograme DNA

Profilul ultimului baron încătuşat de DNA. Cristinel Bîgiu, preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, anchetat pentru corupţie, la pachet cu finul său

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite