Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Andrei Bornea, un adolescent strălucit, admis la Ecole Polytechnique Paris

0
11 Oct 2021 11:46:05
Autor: Ionela Stănilă
Andrei a fost elev al Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi FOTO LTME
Andrei a fost elev al Liceului Teoretic Mihai Eminescu din Călăraşi FOTO LTME

Cu un parcurs şcolar în care performanţa a fost cuvântul de ordine, Andrei Bornea, absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Călăraşi, a ales să-şi continue studiile la una dintre cele mai prestigioase instituţii de învăţământ din Europa: Ecole Polytechnique Paris.

Pe baza rezultatelor şcolare de excepţie, tânărul călărăşean a mai fost admis la University of Manchester, precum şi  la University of Glasgow.

„Conform înţelepciunii populare ne aflăm în anotimpul bilanţului. În acest context, pot afirma cu mândrie că în liceul nostru numărul absolvenţilor deveniţi boboci în instituţiile de învăţământ superior este impresionant. Există totuşi un demers greu de egalat.

 Andrei Bornea a fost admis concomitent la trei dintre cele mai importante instituţii de învăţământ din lume, după ce a reprezentat cu cinste liceul nostru, fiind premiat în cadrul a numeroase competiţii naţionale şi internaţionale care i-au pus în valoare pasiunea pentru discipline precum: matematică, fizică sau informatică. 

Drumul lui nu a fost unul uşor, dar, cu siguranţă, rezultatele obţinute compensează sacrificiile făcute. Îl felicit pe Andrei, şi, odată cu el, pe toţi cei care păşesc acum pragul studenţiei, dorindu-le ca perseverenţa şi motivaţia, dovedite până în prezent, să-i conducă spre noi performanţe.” a precizat Gheorghe Stoian, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Admiterea la această instituţie elitistă de învăţământ din Franţa presupune două etape de selecţie. În cadrul primei etape sunt analizate rezultatele obţinute la competiţii naţionale şi internaţionale, în timp ce a doua etapă constă în susţinerea unor riguroase examinări ale cunoştinţelor din  domenii conexe ştiinţei. Astfel, absolventul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, alături de peste 150 de tineri performeri din toate colţurile lumii, pune bazele unei cariere de excepţie la Ecole Polytechnique de Paris.

Succesul lui Andrei Bornea, precum şi performanţele extraordinare ale numeroşilor absolvenţi, demonstrează că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” este o comunitate în care părinţii şi profesorii deopotrivă îşi conjugă resursele, urmărind punerea în valoare a întregului potenţial al tuturor tinerilor care aleg să-şi desăvârşească educaţia în această instituţie.
 
Vă mai recomandăm şi:
 
Tulpina românească a noului coronavirus ar putea reduce eficienţa vaccinului. Ce spun specialiştii
 
Medic, despre „imunizarea naturală“: Înseamnă aproape 5 milioane de morţi până acum. Şi nu e ultima strigare 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările