Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

APIA: 30 de fermieri au depus cereri pentru susţinerea producţiei de legume

0
25 Jul 2021 14:43:33
Autor: Ionela Stănilă
Bani de la stat pentru susţinerea fermierilor care cultivă legume FOTO Adevărul
Bani de la stat pentru susţinerea fermierilor care cultivă legume FOTO Adevărul

În judeţul Călăraşi au fost depuse 30 cereri pentru o suprafaţă de 3,02 ha în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate.

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a anunţat că în această săptămână s-a încheiat perioada de depunere a cererilor de înscriere în Programul pentru susţinerea producţiei de legume în spaţii protejate, fiind depuse un număr de 14.239 cereri pentru o suprafaţă solicitată de 1532,28 hectare. În judeţul Călăraşi au fost depuse 30 cereri pentru o suprafaţă de 3,02 ha.

Conform legislaţiei în vigoare, după etapa de primire a cererilor, în vederea stabilirii eligibilităţii acestora, APIA realizează controale administrative pentru un procent de 100% din cererile depuse. Conform HG nr.651/2021, pentru verificarea schemei de ajutor de minimis.

După depunerea notificării cu 10 zile calendaristice înainte de începerea valorificării producţiei, APIA efectuează verificări pe teren privind existenţa suprafeţelor şi a culturilor declarate, iar reprezentanţii Direcţiilor Agricole Judeţene realizează evaluarea producţiei de legume înainte de recoltare.

Valorificarea producţiei se va efectua în perioada 2 noiembrie – 2 decembrie 2021, iar documentele care atestă valorificarea producţiei şi registrul de evidenţă a tratamentelor vizat de către autoritatea fitosanitară vor fi depuse până la data de 3 decembrie 2021, inclusiv.

 

Vă mai recomandăm şi:

Pericolul ascuns în deliciosul pepene roşu. Ce contraindicaţii are cel mai răcoritor fruct
 
Cea mai mare catedrală construită în România postcomunistă a fost ridicată în Bărăgan. Lucrările au durat 11 ani

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările