APIA: Peste 70.000 de cereri unice de plată, depuse de fermierii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ajutor de la stat pentru fermieri FOTO Shutterstock
Ajutor de la stat pentru fermieri FOTO Shutterstock

Fermierii români au depus până în prezent 70.960 de cereri unice de plată pentru o suprafaţă de 227.989 hectare, în cadrul Campaniei aferente anului 2020, a anunţat Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).Campania a demarat în data de 2 martie, iar ultima zi de depunere va fi 15 mai 2020.

 Potrivit sursei citate, fermierii vor depune în perioada menţionată o singură Cerere Unică de Plată, chiar dacă utilizează suprafeţe de teren în diferite localităţi sau judeţe. În cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mare de 50 de hectare de teren agricol cererea se depune la Centrele judeţene APIA, iar la Centrele locale în cazul fermierilor care solicită o suprafaţă mai mică sau egală cu 50 hectare teren agricol.

"Depunerea Cererilor Unice de Plată în cadrul Campaniei 2020 se va încheia la data de 15 mai 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.69/2019, iar cei care nu se prezintă până la acest termen nu vor beneficia de sprijinul financiar acordat de APIA. Fermierii sunt rugaţi pe această cale să se prezinte la data şi ora la care sunt programaţi conform invitaţiei primite pentru a se putea utiliza eficient timpul pe care APIA l-a rezervat pentru primirea Cererilor în Campania 2020", se arată în comunicatul agenţiei de plăţi remis marţi AGERPRES.

În acest an, completarea declaraţiei de suprafaţă se realizează electronic, folosind aplicaţia IPA-Online, iar finalizarea şi închiderea cererii unice de plată se va face în prezenţa funcţionarului APIA responsabil cu primirea solicitării, după verificarea acesteia şi a mesajelor din controlul parcelelor digitizate şi corectarea eventualelor probleme semnalate de către sistemul informatic. Acelaşi principiu se aplică şi pentru fermierii şi crescătorii de animale, care vor completa Cererea unică de plată - declaraţie sector zootehnic, împreună cu funcţionarul APIA, în aplicaţia dedicată sectorului zootehnic.

Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite