Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Aproape 700 de persoane, găsite de poliţişti prin cooperare Schengen în ultima săptămână

0
29 Feb 2020 16:08:50
Autor: Ionela Stănilă
Pe numele unora dintre cei prinşi existau mandate de arestare FOTO Adevărul
Pe numele unora dintre cei prinşi existau mandate de arestare FOTO Adevărul

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat, în ultima săptămână, 690 de persoane, 68 de autovehicule, 24 de documente şi o plăcuţă de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen.

 
În perioada 21 - 27 februarie au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 459 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Poliţiştii români au pus în aplicare 10 mandate europene de arestare, au depistat 60 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 227 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.
 
Tot pe teritoriul României, au fost ridicate 10 documente, au fost găsite 67 de autovehicule şi o plăcuţă de înmatriculare ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.
 
27 de urmăriţi aveau mandate de arestare
 
Totodată, 231 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.
 
Dintre acestea, 27 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 8 erau semnalate ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 22 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române.
 
Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 10 autovehicule şi un document căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările