Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Aproximativ 300 milioane de euro, bani europeni, disponibili pentru achiziţia de aparatură medicală în lupta cu COVID-19

0
1 Apr 2020 15:21:32
Autor: Ionela Stănilă
Bani europeni pentru achiziţia de echipamente medicale FOTO Adevărul
Bani europeni pentru achiziţia de echipamente medicale FOTO Adevărul

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia din Călăraşi a anunţat că 300 de milioane de euro sunt disponibili pentru achiziţia echipamentelor medicale destinate combaterii efectelor epidemiei de coronavirus, prin accesarea fondurilor europene.

 
Astfel, Guvernul României sprijină finanţarea pentru procurarea de echipamente medicale şi echipamente de protecţie destinate personalului medical prin disponibilizarea unei sume de 300 de milioane de euro. Prin urmare, unităţile sanitare publice, individual sau prin intermediul Ministerului Sănătăţii, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi al unităţilor administrativ-teritoriale pot depune proiecte pentru a fi procurate echipamente medicale şi echipamente de protecţie medicală.
 
În acest sens, cheltuielile realizate sau în curs de realizare vor putea fi decontate din fonduri europene cu condiţia respectării unor reglementări minimale ce privesc: justificarea costurilor de achiziţie, transparenţa procedurii de achiziţie în situaţii de urgenţă, precum şi înregistrarea în patrimoniu a echipamentelor.
 
Decontarea cheltuielilor efectuate se va realiza etapizat, după cum urmează:
 
Până la data de 15 aprilie 2020 va fi dat publicităţii Ghidului Solicitantului;
 
În perioada 15-30 aprilie 2020 va avea loc o consultare publică unde solicitanţii eligibili pot face observaţii asupra ghidului;
 
Aprobarea ghidului şi lansarea apelului de proiecte şi depunerea cererilor de finanţare se va realiza în perioada 15 mai – 15 iulie 2020;
 
Evaluarea cererilor de finanţare şi încheierea contractelor de finanţare este estimată pentru perioada 15 iulie - 15 octombrie 2020;
 
Depunerea cererilor de rambursare şi decontarea cheltuielilor se va realiza in intervalul 15 octombrie - 15 decembrie 2020.
 
Valoarea maximă eligibilă a unui proiect este de 45 de milioane de euro, finanţarea disponibilă ridicându-se la 300 de milioane de euro.
 
În vederea obţinerii unor informaţii suplimentare, potenţialii beneficiari pot face apel la echipa de specialişti constituită la nivelul Ministerului Fondurilor Europene, accesând următoarea adresă de e-mail: covid19.sanatate@fonduri-ue.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii