Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Au fost publicate rezultatele repartizării computerizate la liceu

0
24 Jul 2021 11:13:44
Autor: Ionela Stănilă
Au fost publicate rezultatele repartizăriila liceu FOTO Adevărul
Au fost publicate rezultatele repartizăriila liceu FOTO Adevărul

Un număr de 89.983 de absolvenţi ai clasei a VIII-a au fost admişi în învăţământul liceal de stat, în prima etapă de repartizare computerizată, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Ministerul a publicat sâmbătă, pe site-ul admitere.edu.ro, rezultatele repartizării computerizate în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a (pentru anul şcolar 2021 - 2022).
 
Au fost repartizaţi 89.983 de elevi (98,54%) în învăţământul liceal de stat din totalul elevilor cu opţiuni completate (91.315): 57.574 de candidaţi au fost repartizaţi la filiera teoretică, iar 32.409 - la filiera tehnologică.
 
348 de candidaţi au fost admişi cu media 10. În total, au fost completate 1.760.684 de opţiuni, rezultând o medie de 19 opţiuni/elev. 54.060 (60,05%) dintre elevii cu opţiuni completate (91.315) au intrat la prima opţiune.
Rezultatele repartizării la liceu în judeţul Călăraşi pot fi văzute aici.
 
Depunerea dosarelor de înscriere
 
Conform calendarului admiterii în învăţământul liceal de stat, în perioada 25 - 28 iulie, candidaţii vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admişi.
 
Potrivit Ministerului Educaţiei, 1.332 de elevi nu au fost repartizaţi în această etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni, însă acest număr este în scădere substanţială comparativ cu anul trecut (8.570 de elevi).
 
Cei 1.332 de elevi vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată şi vor completa, în perioada 29 iulie - 5 august, opţiuni în fişele de înscriere alături de candidaţii care au fost repartizaţi computerizat în prima etapă de admitere, dar nu şi-au depus dosarele de înscriere în termen (25 - 28 iulie) şi de candidaţii care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opţiunilor în fişe se realizează la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic. Pentru această etapă sunt disponibile 9.216 locuri.
 
Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc în data de 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în a doua etapă a admiterii în învăţământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.
 
În intervalul 9 - 11 august, comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după cele două faze de repartizare computerizată. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
O armată de oameni caută un cioban care a fugit din calea unui urs după ce a văzut cum fiara îi sfâşie prietenul
 
Prefectul Capitalei, întrebat dacă este mulţumit de activitatea lui Nicuşor Dan: „Sincer, nu. Aveam aşteptări mai mari”

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările