Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Autobuze de ultimă generaţie pentru transportul public. Au camere video, monitoare LCD, aer condiţionat şi Wi-Fi

1
17 Feb 2019 12:40:33
Autor: Ionela Stănilă
Autobuye de ultimă generaţie pentru călărăşeni FOTO I.S.
Autobuye de ultimă generaţie pentru călărăşeni FOTO I.S.

Călăraşiul  a intrat în rândul oraşelor civilizate, unde transportul în comun se realizează la standarde ridicate. Patru autobuze noi, cu motorizare Mercedes diesel Euro 6, cu camere video, aer condiţionat, locuri speciale pentru persoane cu dizabilităţi, monitoare LCD au fost introduse pe trasee de către Alitrans, operatorul de transport local.

 
Autobuzele au fost achiziţionate din Turcia, investiţia Alitrans ridicându-se la 3,6 milioane."Până la sfârşitul anului, vom încerca achiziţionarea altora pentru a înnoi parcul auto. Trebuie spus faptul că maşinile sunt cele mai performante în domeniu, de ultimă generaţie. Preţul biletului a rămas acelaşi La Călăraşi, 2 lei, însă confortul călătorilor a crescut de vreo 20 de ori", a explicat Costel Feldioreanu, patronul Alitrans.
 
Fiecare autobuz oferă 27 locuri pe scaune şi 68 în picioare şi un scaun rabatabil pentru persoane cu handicap locomotor.
 
Autobuzele sunt echipate cu rampă manuală pentru persoane cu handicap locomotor, cu spaţii destinate călătorilor cu acest tip de handicap, a câinelui de însoţire pentru persoane cu dizabilităţi de vedere, precum şi cu un spaţiu destinat transportului persoanelor însoţite de copii mici. Autobuzele sunt încălzite cu convectoare laterale şi cu aeroterme, beneficiind şi de aer condiţionat.
 
În fiecare autobuz sunt amplasate monitoare LCD pentru difuzare de materiale, staţii de amplificare dotate cu microfon, camere video interioare şi exterioare, porturi USB pentru încărcarea telefoanelor mobile, existând şi posibilitatea conectării ulterioare la un dispozitiv Wi-Fi.
 
Investiţia operatorului de transport se ridică la 3,6 milioane lei. Autobuzele au fost prezentate autorităţilor locale, la sfârşitul săptămânii, cele 4 autobuze fiind parcate pe paltoul din faţa Consiliului Judeţean.
 
”Felicit operatorul de transport local pentru această investiţie. Aşa cum am tot adus în atenţia călărăşenilor, cea mai importantă parte a portofoliului nostru de proiecte cu finanţare europeană pe Axa 4.1, destinată mobilităţii urbane, este menită să încurajeze folosirea transportului public de călători.
Cu ajutorul fondurilor europene care ne stau la dispoziţie, vom achiziţiona patru autobuze hibrid, vom moderniza staţiile de călători, vom introduce un sistem de e-Ticketing, vom amenaja două terminale intermodale la Siderca şi la ieşirea spre Modelu şi, nu în ultimul rând, vom moderniza calea de rulare a traseului nr. 1, adică toată strada Bucureşti. Călărăşenii vor călători, în viitorul apropiat, în condiţii de transport public local net superioare!”, a declarat primarul Daniel Ştefan Drăgulin.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Comunist Anti
17.02.2019, 12:51:39

Comuna Calarasi are transport in comun ?!!! Ce face cu el ? Ca toata comuna nu are mai mult de 5 km !!!