Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Bordeie care stau să cadă, transformate în case primitoare. Oameni săraci, în proiectul "Renovăm o casă, construim Acasă" al Fundaţiei PACT

0
12 Sep 2015 10:16:14
Autor: Ionela Stănilă
O locuinţă din Frânceşti va fi transformată într-un cămin primitor Foto:Fundaţia PACT
O locuinţă din Frânceşti va fi transformată într-un cămin primitor Foto:Fundaţia PACT

Mai multe familii care trăiesc în condiţii grele, în case de chirpici, fără ferestre sau uşi şi cu acoperişuri stricate se vor bucura de un nou cămin, graţie un proiect social iniţiat de Fundaţia PACT, în parteneriat cu Habitat for Humanity România.

 

În cadrul campaniei „Renovăm o casă, construim Acasă” se strâng fonduri şi materiale de construcţie pentru îmbunătăţirea condiţiilor de locuire în zece comunităţi din judeţele Călăraşi, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Vâlcea şi Mehedinţi.

„Campania face parte din proiectul Acasă în Comunitatea TA, prin care ne dorim să promovăm oameni cu iniţiativă care produc o schimbare în bine în viaţa comunităţilor în care trăiesc: Burila Mică, Şimian şi Eşelniţa (Mehedinţi), Dăieşti, Frânceşti (Vâlcea), Spanţov şi Dorobanţu (Călăraşi), Găujani (Giurgiu), Valea Corbului (Argeş) şi Vizureşti (Dâmboviţa)”, spun reprezentanţii Fundaţiei PACT. Deja mai multe societăţi comerciale au răspuns apelului, implicându-se în repararea caselor celor mai nevoiaşi oameni.

Cinci milioane de români, la mâna ajutorului social

Singurele lor venituri sunt din ajutorul social de la primărie, colectare de fier vechi şi zile de muncă în comunitate. Copiii nu au unde să îşi facă temele şi din cauza situaţiei de acasă renunţă, adesea, să mai meargă la şcoală. Condiţii decente de locuire vor însemna pentru ei şansa la un viitor mai bun. 

Aproape cinci milioane de români trăiesc în sărăcie. Printre persoanele cele mai vulnerabile se numără 1,85 milioane de romi, 1,4 milioane de copii (cu vârste cuprinse între 0 şi 17 ani) şi peste 725.000 de persoane vârstnice. Potrivit unui raport al Colegiului Naţional al Asistenţilor Sociali din România (CNASR), publicat în iulie 2015, unul din doi copii din mediul rural trăieşte în sărăcie, în condiţii foarte grele.
 

Vă recomandăm şi:

Cei mai bogaţi români câştigă de opt ori mai mult decât cei mai săraci - INFOGRAFIE

„Săraci“ cu conturi grase la bănci primeau pomană de la stat. S-au huzurit din bani publici în timp ce adevăraţii sărmani au îngheţat în case

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările