Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Bunuri în valoare de 875.600 de lei, confiscate la frontieră în ultimele 2 zile

0
19 Jan 2020 11:39:57
Autor: Ionela Stănilă
Control la frontieră FOTO IGPF
Control la frontieră FOTO IGPF

În acest sfârşit de săptămână, în urma misiunilor desfăşurate în zona de competenţă - punctele de trecere şi  „frontiera verde” - poliţiştii de frontieră au constatat 74 de fapte ilegale, din care 34 infracţiuni şi 40 contravenţii, săvârşite atât de cetăţeni români cât şi străini.

 
Cele mai multe infracţiuni descoperite au vizat atingerea unor drepturi de proprietate intelectuală şi fraudă vamală, urmate de tentativa de trecere ilegală a frontierei şi de fals şi uz de fals. În urma sancţiunilor contravenţionale constatate au fost aplicate amenzi în valoare de peste 35.200 de lei.
 
De asemenea, poliţiştii de frontieră au descoperit, independent sau în colaborare cu alte instituţii, bunuri nedeclarate (ce urmau a fi introduse ilegal în ţară), care depăşeau plafonul vamal admis, provenite din contrabandă ori suspecte a fi contrafăcute, în valoare totală de aproximativ 875.600 lei.
 
În aceste zile, poliţiştii de frontieră nu au permis intrarea în ţară a 91 de cetăţeni străini, care nu îndeplineau condiţiile prevăzute de lege. Principalele motive pentru care a fost dispusă măsura de nepermitere a intrării în ţară au fost: nu posedau documentaţia necesară pentru a justifica scopul şi condiţiile de şedere, respectiv nu deţineau o viză valabilă sau un permis de şedere valabil. Totodată, nu s-a permis ieşirea unui număr de 28 cetăţeni români din diferite motive legale.
 
În ceea ce priveşte traficul, prin punctele de trecere ale frontierei au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 327.500 de persoane, cetăţeni români şi străini, dintre care 141.100 pe sensul de intrare şi 186.400 pe cel de ieşire din ţară şi aproximativ 126.200 mijloace de transport (38.800 pe sensul de intrare şi aproximativ 87.400 pe sensul de ieşire din ţară). Traficul s-a desfăşurat în condiţii normale fără a se înregistra aglomerări sau timpi de aşteptare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii