Călăraşi: Încă 12 membri ai Clanului „Tostaua“ au fost reţinuţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la prima destrucurare, poliţiştii bucureşteni şi călărăşeni au reţinut alţi 12 membri ai Clanului „Tostaua“ pentru omor calificat şi complicitate la omor . 

Joi, 22 iulie 2010, 12 persoane cercetate pentru omor calificat, complicitate la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi port fără drept de armă albă au fost prezentate la Tribunalul Călăraşi cu propunerea de arestare preventivă. Anchetatorii spun că acestea  sunt suspectate că i-au aplicat lui Costel Albu de 31 de ani, din localitatea Gălbinaşi mai multe lovituri cu corpuri dure şi arme albe, victima decedând, ulterior, la Spitalul „Sfântul Pantelimon“ din Bucureşti.

Miercuri, 21 iulie 2010, poliţişti ai  Direcţiei de Investigaţii Criminale şi luptători S.I.A.S. din cadrul I.G.P.R. şi ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului de Intervenţie Rapidă Călăraşi, cu sprijinul de specialitate al ofiţerilor D.G.I.P.I., au descins în patru imobile din localităţile Fundeni, Pantelimon, Dobroieşti şi din municipiul Bucureşti şi au reţinut 12 persoane, membrii ai clanului „Tostaua“, suspectaţi de săvârşirea infracţiunii de omor calificat şi complicitate la omor.

7 reţinuţi în 2009

În 28 mai 2009, şapte dintre membrii clanului Tostaua erau capturaţi, de poliţiştii bucureşteni în urma efectuării a 20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilofov. Capetele de acuzare erau comiterea infracţiunilor de tâlhărie, sechestrare de persoane şi obligarea acestora la muncă. Şeful clanului, un temut lider al lumii interlope, decedase de cancer, în urmă cu câteva săptămâni . Astfel, locotenenţii săi, care preluaseră între timp „afacerea” au ajuns în arestul Poliţiei Capitalei. 

Anchetatorii afirmau că membrii clanului aveau ca mod de operare: violenţa şi teroarea .Ei luau cu forţa oameni ai străzii, pe care îi sechestrau şi îi sileau să muncească pe unele şantiere de construcţii. În alte cazuri se vorbea despre perceperea de taxe de protecţie de la oameni de afaceri şi primari.

Membrii clanului Tostaua încercaseră să  investească bani în cumpărarea de microbuze, pentru transportarea de persoane între Capitală şi zonele limitrofe. Anchetatorii povestesc că membrii clanului nu ezitau să atace la drumul mare alte microbuze organizând ambuscade, spărgând geamurile maşinilor, terorizând călătorii şi ameninţând şoferii. Ei ajunseseră să silească oamenii să urce în microbuzele lor, în staţiile de aşteptare.

Fostul primar, victimă

Printre victimele clanului, care folosea metode de violenţă cu scopul a face rost de bani, s-a numărat şi fostul primarul din comuna Gălbinaşi, judeţul Călăraşi, Tudor Romanescu, zis Dorel Mega. Acesta a fost atacat în sediul primăriei, interlopii punându-i pistolul la tâmplă pentru a-l sili să le dea bani. Surse judiciare confirmau la acel moment, că banii ar fi provenit din fondurile primăriei, iar unele sume erau chiar alocaţiile pentru sprijinirea familiilor sărace. Aceleaşi surse menţionau că primarul ar fi fost urmărit şi bătut pe câmpul din apropierea localităţii şi chiar sechestrat de aceştia în portbagajul unei maşinii.
 
12 membrii reţinuţi

Comisarul şef Vasile Mărgineanu, şeful Inspectoratului Judeţean Călăraşi confirmă că aceştia fac parte din clanul Tostaua. Parchetul de pe lângă Tribunalul Călăraşi a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de numiţii: U. AUREL, de 24 de ani, B. DANIEL, de 33 de ani, M. VASILE, de 28 de ani, R. CONSTANTIN, de 28 de ani, M. GHEORGHE, de 32 de ani, P. FĂNEL, de 27 de ani, M. MARIAN, de 22 de ani, R. GIGI, de 30 de ani, toţi din Comuna Gălbinaşi, Judeţul Călăraşi, B. MIHĂIŢĂ, de 32 de ani, P. ALEXANDRU, de 36 de ani, din Bucureşti, Ţ. GHEORGHE, de 46 de ani, din Comuna Dobroieşti, Judeţul Ilfov şi P. CONSTANTIN, de 25 de ani, din Oraşul Pantelimon, Judeţul Ilfov.

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite