Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Călăraşi: Carina Stan, eleva pasionată de Shakespeare

0
21 Aug 2010 07:52:24
Autor: adevarul

Adolescenta face parte din trupa de teatru a Liceului Teoretic „Mihai Eminescu“ şi a participat la Festivalul Naţional Medieval de la Sighişoara. Tânăra este pasionată de proiectele care stimulează inteligenţa, imaginaţia şi curiozitatea. 

A început să facă teatru anul trecut în cadrul unui proiect organizat de diriginta clasei în care studiază. Deşi munca e grea, şi rezultatele sunt pe măsură. A participat împreună cu membrii trupei „Melpomena“ la Sighişoara, la Concursul Naţional de Teatru Medieval pentru elevi, eveniment la care au participat  optsprezece trupe  din toată ţara. Trupa fost distinsă cu ordinul „Cavalerul de Argint“.  Pentru piesă au obţinut locul al treilea la secţiunea teatru,  pentru interpretare două premii, precum şi două premii I la secţiunea de activităţi educative complementare. Trupa „Melpomena“ a prezentat în concurs o adaptare dupa piesa “Lada” de Ion Sava. Rolul Carinei a fost al Julietei, rol care a pus-o foarte mult în valoare „Personajul meu era al unei actriţe certăreţe, deloc talentată“, explică Carina. Deşi ea este o fire liniştită, total diferită de cea al cărui rol îl juca, tânăra mărturiseşte că a fost o experienţă unică din care a învăţat multe.

Muncă asiduă

Repetiţiile la teatru îi ocupă foarte mult timp, însă face totul cu pasiune şi cu plăcere. „Mă încântă că pot să fiu altfel decât sunt în viaţa de zi cu zi, e amuzant“, povesteşte adolescenta. Prima reprezentaţie a fost la Călăraşi, la Teatrul Polular „Aurel Elefterescu“,  iar emoţiile au fost foarte mari. „Din cauza emoţiilor, a faptului că erau în sală toţi cunoscuţii, m-am încurcat destul de rău, însă la Festivalul Medieval de la Sighişoara m-am descurcat mult mai bine“, mărturiseşte adolescenta.
Designer vestimentar

Tânăra spune că planurile de viitor includ arhitectura, designul interior sau designul vestimentar. „Îmi place foarte mult să decorez şi am idei foarte interesante. La câteva săptămâni fac schimbări prin casă şi îmi las amprenta peste tot. Îmi place să personalizez tot ce ating. În plus, este o meserie de viitor“, mărturiseşte tânăra.

Iubeşte proiectele

Decât să „tocească“ foarte mult, Carina preferă proiectele în care se poate implica şi care îi stimulează imaginaţia şi creativitatea. Consideră că poate asimila noţiuni noi şi care o pot ajuta în viaţă „Teatrul a pornit şi el ca un proiect care m-a stimulat să perseverez. M-a determinat să muncesc câte patru zile pe săptămână, câte 6 ore pe zi, şi înainte de Festival exersam zilnic. Tot efortul depus a avut şi recompense şi nu îmi pare rău“, spune Carina. 

Citiţi mai multe în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi!


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările