Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Fiul patronului Cris-Tim a intrat în politică. Radu Timiş Junior, preşedintele Organizaţiei de Tineret PMP Călăraşi

0
6 Mar 2014 11:01:55
Autor: Ionela Stănilă
Radu Timiş Junior, în Partidul Mişcarea Populară Foto:Facebook
Radu Timiş Junior, în Partidul Mişcarea Populară Foto:Facebook

Partidul Mişcarea Populară(PMP) a primit în rândurile sale forţe proaspete. Fiul patronului Cris-Tim, unul dintre cei mai importanţi producători de mezeluri de pe piaţa românească, a intrat în politică. Radu Timiş Junior este de ieri, 5 martie, preşedintele Organizaţiei de Tineret Călăraşi.

 

Dragoş Coman, preşedintele PMP Călăraşi, a anunţat că organizează o campanie publică de strângere de semnături împotriva deciziei guvernului Ponta de a majora acciza la carburanţi cu 0,7 cenţi/litru. Organizaţia de la Călăraşi şi-a propus strângerea a 10.000 de semnături.

“Aşa cum v-am promis, în cadrul  politicii PMP vă prezint doi oameni de calitate: Arnold Hodel , Preşedintele organizaţiei Oamenilor de afaceri a PMP şi Radu Timiş Junior , preşedintele organizaţiei de tineret”, a  spus Coman. Radu Timiş Junior a anunţat că pune umărul la construirea partidului Mişcarea Populară la Călăraşi, alături de prietenul său, Dragoş Coman, şi chiar dacă tatăl său nu este implicat în politică, el a decis să îmbrăţişeze această carieră. “Am venit lângă Dragoş Coman, prietenul meu, pentru că sunt un om de dreapta. Am crescut şi trăit într-o familie de antreprenori care mi-au insuflat valorile şi principiile dreptei economice. Studiez şi sunt director de dezvoltare la grupul Cris-Tim.

Companie de top

Cris-Tim, companie producătoare de mezeluri a fost înfiinţată în anul 1992. În anul 2008, compania deţinea o cotă de piaţă de 17-18%. Grupul Cris-Tim este format din companiile Recunostinţa, Cristim 2 Prod Com (producţie), Impex Cris-Tim (magazine proprii şi catering), Eco-Ferme (ferme vegetale şi zootehnice) şi Sensconstruct (dezvoltare imobiliară şi construcţii). Grupul a avut o cifră de afaceri de 180 milioane euro în anul 2006. Mezelurile Cris-Tim sunt produse în patru fabrici specializate, amplasate în localitatea Filipeştii de Pădure. Radu Timiş crede că peste zece ani businessul pe care îl conduce va fi de cel puţin cinci ori mai mare decât acum, cu vânzări de 400 de milioane de euro. Visul său a fost mereu să fie numărul unu în piaţă şi "când am făcut compania mi-am propus să aibă o viaţă de 100 de ani".

A pus bazele afacerii în 1992

Radu Timiş, cel care a pus bazele Cris-Tim, este absolvent al Institutului Naţional de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, iar după terminarea studiilor a lucrat ca profesor în Olteniţa vreme de trei ani. La începutul lui 1990 s-a întors în Bucureşti şi s-a angajat timp de doi ani ca instructor sportiv la piscina fostului hotel Bucureşti, actualul Radisson. Primii paşi de antreprenoriat au fost făcuţi în 1992, în domenii care nu au nicio legătură cu activitatea din prezent.

Deşi a fost tentat să-şi facă o farmacie în loc de chioşc, este încredinţat că alegerea făcută este potrivită. "Viitorul businessului, în afară de energie, va fi mâncarea", spunea Radu Timiş, care face referire la prognoza ONU pentru 2030, când preţurile alimentelor ar putea fi de 100-170 de ori mai mari decât acum. "În cinci ani, când se va termina criza, va începe criza alimentară, iar alimentele vor fi precum aurul”, a declarat Timiş pentru Business Magazin.

Vă recomandăm şi:

Vasile Borş şi Geea Balaszy-Titieni au lăsat PDL pentru PMP

Elena Udrea: PMP nu exclude posibilitatea unei alianţe cu PNL, pentru că orice rău este mai mic decât un preşedinte de la PSD

PMP cere Parlamentului revocarea lui Dan Radu Ruşanu din fruntea ASF

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările