Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Călăraşi: Primăria reinventează Bulevardul Cuza Vodă

0
26 Nov 2010 07:12:37
Autor: adevarul
Muncitorii profită de vremea frumoasă pentru a termina lucrările de amenajare
Muncitorii profită de vremea frumoasă pentru a termina lucrările de amenajare

Pentru a lărgi Aleea Centralei, angajaţii de la Serviciul Public Pavaje şi Spaţii Verzi au trecut la tăierea arborilor, plantaţi în urmă cu peste 40 de ani. Lucrările de extindere vizează însă bulevardul Cuza Vodă. Până în 2011, autorităţile vor să transforme zona într-un veritabil parc.

Toate spaţiile verzi din faţa blocurilor, care acum arată jalnic, vor avea trandafiri, gazon şi bănci. Spaţiile verzi din faţa blocurilor, care erau împrejmuite cu garduri vechi şi ruginite sau cu gard viu de peste un metro, vor dispărea, iar în locul lor vor fi amenajate mini-părculeţe.

Acestea vor fi dotate cu băncuţe, borduri noi, gazon, scuaruri cu flori şi trandafiri. „Ne dorim ca bulevardul să arate foarte bine şi să nu mai existe acele garduri inestetice sau grădini cu tot felul de plante“, a  declarat Adriana Brânză, directorul Serviciului Public Pavaje şi Spaţii Verzi.

Femeia mai spune că Serviciul a aobţinut aprobare de la Mediu pentru a tăia pomii care erau foarte bătrâni, plantaţi în urmă cu peste 40 de ani. „La primăvară vrem să plantăm flori şi trandafiri şi să transformăm aceste spaţii din faţa blocurilor. Am întâmpinat şi probleme pentru că au existat şi persoane care nu au fost de acord cu tăierea arborilor, deşi aceştia sunt în real pericol“, declară Brânză.  

Două echipe de muncitori robotesc de dimineaţă şi până seara în zonă. Taie plopii, scot rădăcinile acestora, cară lemnele  într-un spaţiu al Grădinii Zoologice, sapă pământul, smulg buruienile şi amplasează borduri noi.    

Vocea străzii

Unii locatari ai blocurilor din zonă sunt mulţumiţi de schimbare. Lucia Bideaua (60 de ani) vede întreaga operaţiune ca pe o schimbare de bun augur. „Ar fi mult mai frumos să fie plantaţi brăduţi şi flori în locul crengilor şi buruienilor care erau aici“, spune femeia entuziasmată. Aceasta a fost completată de către prietena sa, Elena Florea (53 de ani). „Sunt de acord cu această schimbare. Este frumos.

Trebuie să ne aliniem şi noi la Uniunea Europeană. Ar trebui ca la toate blocurile să fie făcută curăţenie. Sunt foarte mulţi care parchează maşinile unde vor şi este foarte multă mizerie“, e de părere Elena Florea. „Mă bucur că se taie şi pomii care reprezentau un real pericol fiind foarte vechi şi puteau cădea în orice moment“, spune Lucia Bideaua.

Citiţi mai multe amănunte în ediţia de astăzi a cotidianului „Adevărul de Seară“ Călăraşi

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii