Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Călăraşi: Cu undiţa la bazinul Fundulea 2

0
2 Jul 2010 10:15:37
Autor: adevarul

Iubitorii de pescuit pot opta să meargă la pescuit pe băţile din Fundulea . Ei pot alege să meargă  şi pe bălţile situate la 35 de kiliometri de Capitală.

Prin centrul oraşului Fundulea, la stânga spre Gostile, la aproximativ la 800 de metri  se vede balta Fundulea, după care coborâţi si ajungeţi pe un pod. În drepta podului se află bazinul Fundulea 2 cu o suprafaţă 6,5 hectare. Balta  a fost populată în februarie 2009 cu 4,5 tone de crap între 1.5 - 5 kilograme de caras peste 250 grame. Speciile care se pot pescui aici sunt: caras, crap şi somn.  Momelile  ce pot fi utilizate sunt porumbul, viermi, râme sau ficat de pasare. Drumul de acces la baltă este foarte bun chiar şi pe timp de ploaie. Este o baltă  cu rezultate deosebite la pescuitul de noapte. Amatorii pot  pescui aici cu maximum pentru scule, iar rezultatele foarte bune la undiţă. Cei care vor să înnopteze pe baltă trebuie să ştie că pescuitul de noapte este permis numai pentru partidele de 24 ore (noapte - ziua următoare).

Capturi limitate

Plantatul cu navomodele este gratuit, iar pescarii au voie să ia acasă o canitate limitată pentru capturile de crap şi somn. Astfel ei pot reţine maxim 5 kilograme pentru taxa de 60 lei/12h (ziua) sau 10 kilograme pentru taxa de 100 lei pentru 24 de ore. Pescarii care depăşesc limita admisă mai au dreptul să solicite al doilea bon, în baza căruia mai pot primi încă 5 kilograme, contra taxei de 60lei sau încă 10 kg pentru taxa de 100 lei. Cei care vor să pescuiască se pot adresa zilnic, între orele 8.00 şi 21.00. Lacul a fost populat acum un an, iar pescarii nu vor avea timp să se plictisească.
Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările