Campanie pentru strângerea deşeurilor electronice. Punct de colectare, deschis la piaţa Orizont

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cetăţenii, invitaţi să  se debaraseze de deşurile electrice FOTO Adevărul
Cetăţenii, invitaţi să  se debaraseze de deşurile electrice FOTO Adevărul

Autorităţile locale sprijină campania de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa colectării Deşeurilor de Echipamente Electrice şi Electronice (DEEE) ce va fi realizată de Asociaţia Română pentru Reciclare – RoREC în municipiul Călăraşi, în zilele de 27 şi 28 octombrie 2017.

Astfel, în piaţa Orizont, în zilele menţionate, între orele 9.00 şi 18.00 va fi deschis un punct provizoriu de colectare DEEE, iar în data de 28 octombrie, la ora 17.00, Asociaţia RoREC va organiza şi o tombolă cu premii.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Obişnuinţa colectării deşeurilor electrice, pe cât ar părea de nouă şi greu de adaptat specificului ţării noastre, este de fapt un proces cu o lungă istorie în timp, la nivel internaţional. În 1976, în Statele Unite ale Americii, a fost adoptată prima lege federală care reglementa eliminarea deşeurilor electrice. În Europa, prima ţară care a dezvoltat şi implementat un sistem de colectare şi reciclare a deşeurilor electrice a fost Elveţia, în 1991. În România, obligativitatea colectării deşeurilor electrice a venit o dată cu aderarea la Uniunea Europeană, respectiv în 2007.

Colectarea deşeurilor electrice şi legislaţia incidentă au ca obiective protecţia mediului şi a sănătăţii cetăţenilor. Deşeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conţin substanţe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea.
Alege să respecţi nu doar legislaţia, ci întreaga comunitate din care faci parte şi, mai ales, mediul înconjurător – colectează deşeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe www.rorec.ro, www.colecteaza.ro şi pe www.facebook.com/asociatiarorec.ro.

Vă recomandăm şi:

Evaziune fiscală cu deşeuri, de 54 de milioane de euro

Povestea brăilencei care a reuşit să mobilizeze 200.000 de români ca să cureţe România de deşeuri într-o singură zi

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite