Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Caravana "Bebe, bun-venit!", în Bărăgan. Zeci de mame, consiliate gratuit pentru reducerea ratei mortalităţii infantile

0
20 Sep 2020 11:26:56
Autor: Ionela Stănilă
Zeci de mame sau viitoare mame au participat la activităţile de consiliere FOTO Facebook/Aura Giurcă
Zeci de mame sau viitoare mame au participat la activităţile de consiliere FOTO Facebook/Aura Giurcă

Crucea Roşie Călăraşi, împreună şi la iniţiativa Asociaţiei La primul Bebe au dat startul Caravanei "Bebe, bun venit!" "Ne propunem ca fiecare gravidă şi fiecare mamă cu bebeluşi din judeţul Călăraşi să beneficieze de consiliere, îndrumare, cursare şi de cadourile pregătite pentru ele şi copilaşi", a aexplicat Aura Giurcă, directorul Crucii Roşii Călăraşi.

Scopul acestei campanii îl reprezintă reducerea ratei mortalităţii infantile în judeţul Călăraşi.  Am început ieri în comuna Dragoş Vodă unde ne-am întâlnit cu 36 de mămici si viitoare mămici.   Multumesc doamnelor de la Asistenţă Socială din Dragoş Vodă cu care noi colaboram de multi ani . În România zilelor nostre mor 3 bebeluşi pe zi !, a spus Aura Giurcă.
 
Rata mortalităţii infantile a coborât în Bucureşti la 3,3 la mie, Tulcea are o rată de 14,7 la mie,  iar în Călăraşi este 10,4 la mie, conform Organizaţiei ”Salvaţi Copiii”, care remarcă faptul că, deşi rata mortalităţii infantile a scăzut în ceea ce priveşte media pe ţară, la 6 la mia de copii născuţi vii, potrivit datelor finale ale Institutului Naţional de Statistică, procesate pentru anul 2018, există clivaje cronice între judeţe.
 
Conform centralizării INS, sunt judeţe în care mortalitatea infantilă este şi de cinci ori mai mare faţă de altele, unde şansa la viaţă a copiilor născuţi prematur sau cu patologii severe este mult mai bună.
 
 „Clivajul uriaş între câteva judeţe ale ţării ne arată că şansa la viaţă a nou-născuţilor depinde de accesul la servicii medicale şi de dotare a maternităţilor cu aparatură medicală vitală. Este nu doar o nedreptate profundă, ci şi o încălcare a dreptului la viaţă. Devine imperios necesar să accelerăm dotarea maternităţilor şi să dezvoltăm programul de combatere a mortalităţii infantile, pe toate componentele lui vitale. Mizăm pe solidaritatea socială şi continuăm să punem presiune pe autorităţi, să facă din maternităţi o prioritate zero”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România.
 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
FOTO VIDEO Cum a căzut o sexagenară în capcana unui obsedat sexual. Femeia i-a trimis poze cu ea dezbrăcată, iar el a stors-o de bani ca să nu le publice
 
Manifestaţie anti-mască la Universitate. Sute de oameni strigă: „Masca ucide“. Printre ei, regizorul Cristi Puiu şi actriţa Carmen Tănase. Protest şi la Timişoara

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările