Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Caravana POR 2014-2020. Peste 36 milioane euro pentru finanţarea microîntreprinderilor, proiectele se depun începând cu 27 iulie 2016

0
10 Jun 2016 08:58:17
Autor: Ionela Stănilă
Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia FOTO Adevărul
Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia FOTO Adevărul

ADR Sud Muntenia a demarat campania de promovare POR, destinată potenţialilor beneficiari din mediul privat de la nivelul regiunii noastre.Conferinţa regională de lansare a apelului de proiecte destinat microîntreprinderilor, ce a avut loc joi, 9 iunie, la sediul Agenţiei din Călăraşi, a deschis o nouă rundă de evenimente în cadrul caravanei POR 2014 – 2020.


Cu aceasta ocazie au fost prezentate oportunităţile de finanţare nerambursabilă din Prioritatea de investiţii 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi şi prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri”, din Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.
„La sfârşitul lunii mai s-a lansat apelul de proiecte pentru microîntreprinderi, prin Prioritatea de investiţii 2.1. Acum ne aflăm în etapa în care putem pregăti proiecte importante pentru mediul privat din regiunea Sud Muntenia, depunerea aplicaţiilor putând fi realizată de solicitanţi începând cu data de 27 iulie.

Astfel, microîntreprinderile, cărora le este destinat acest apel, mai au la dispoziţie aproximativ două luni pentru a pregăti proiectele, timp în care noi vom fi alături de potenţialii beneficiari din regiunea noastră, prin activităţile de helpdesk derulate exclusiv pentru sprijinirea lor. Ne dorim să avem cât mai multe proiecte de calitate, cât mai competitive, pentru a absorbi cele 36,85 milioane de euro alocate prin acest apel regiunii Sud Muntenia”, a declarat directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.

Contribuţie proprie de minimum 10%

Faţă de programul anterior, oamenii de afaceri care vor să obţină fonduri europene de până la 200.000 de euro pentru dezvoltarea microîntreprinderilor, trebuie să participe cu o contribuţie proprie de minimum 10% din valoarea proiectului. Săptămâna viitoare, Agenţia va organiza seminarii de informare destinate potenţialilor beneficiari – microîntreprinderi la Alexandria (14 iunie), la Piteşti (15 iunie) şi la Târgovişte (16 iunie).

Vă recomandăm şi:

Întâlnire de lucru la ADR. Autorităţile publice locale, la dialog privind oportunităţile de finanţare din POR

ADR Sud Muntenia face bilanţul. 6,13 miliarde lei, valoarea proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional 2007-2013

Seminar la ADR Sud Muntenia. Programul Operaţional Regional, cheia dezvoltării comunităţilor defavorizate

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările