Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Casa Demetriad, clădire monument istoric, va fi restaurată cu 1,5 milioane de euro

0
4 Jun 2020 10:51:47
Autor: Ionela Stănilă
Casa Demetriad va fi restaurată FOTO Facebook/CJC
Casa Demetriad va fi restaurată FOTO Facebook/CJC

Consiliul Judeţean Călăraşi a început lucrările de reabilitare a Casei Demetriad, clădire monument istoric în care a funcţionat până anul trecut Secţia Copii a Bibliotecii judeţene.Clădirea, o bijuterie arhitecturală, este restaurată pe bani europeni în cadrul Programului Interreg România-Bulgaria având o valoare de 1, 5 milioane euro.

 
După finalizarea lucrărilor, în această locaţie, Consiliul Judeţean Călăraşi va deschide Secţia Ştiinţele Naturii a Muzeului Dunării de Jos. Restaurarea se face în cadrul proiectului "Dezvoltarea produselor turistice comune şi revitalizarea moştenirii culturale".
Consiliul Judeţean Călăraşi este partener în proiect, alături de municipalitatea din Silistra (Bulgaria), având ca obiectiv reabilitarea Casei Demetriad, clădirea în care funcţionează Secţia Copii a Bibliotecii Judeţene "Alexandru Odobescu". Proiectul transfrontalier, depus pe Programul Interreg România-Bulgaria, are o valoare totală de 1.499.992 euro. Construită în anul 1888, Casa Demetriad este o clădire inclusă pe Lista monumentelor istorice din Călăraşi, imobilulse  impune prin frumuseţe şi unicitate arhitecturală.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările