Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Ce beneficii au firmele care angajează şomeri. În Călăraşi, 8.800 de persoane caută o slujbă

0
7 Mar 2014 08:50:44
Autor: Ionela Stănilă
Sediul AJOFM Călăraşi, un veşnic furnicar
Sediul AJOFM Călăraşi, un veşnic furnicar

Firmele care încadrează şomeri în vârstă de peste 45 de ani, părinţi unici susţinători ai familiei, persoane cu handicap, absolvenţi ai unei forme de învăţământ ori persoane care, în termen de 5 ani de la data angajării se pensionează, primesc subvenţii şi facilităţi din partea statului.


Reprezenţanţii AJOFM Călăraşi explică facilităţile pe care le angajatorii pentru fiecare cateogie în parte încadrată în câmpul muncii. “Pentru orice personă angajată, cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată, dintre cele menţionate anterior, agentul economic poate beneficia de o subvenţie lunară de 500 lei, pentru o perioadă de 12 luni”,  anunţat AJOFM.
Obligaţia angajatorului este aceea de a menţine raporturile de muncă sau de serviciu cu  persoana încadrată, pentru care a beneficiat de subvenţie,  pentru o perioadă de 18 luni de la data încheierii convenţiei cu AJOFM Călăraşi.  

Subvenţie de 750 de lei pentru cei cu studii superioare

În cazul  absolvenţilor unei forme de învăţământ, cuantumul subvenţiei acordate de AJOFM Călăraşi diferă în funcţie de studiile tânărului, ajungând la 750 lei în cazul absolvenţilor de studii superioare.
De asemenea, angajarea şomerilor care mai au 5 ani până la pensie prezintă avantajul că subvenţia de 500 lei se oferă angajatorului până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare de către persoana încadrată, putându-se astfel acorda şi pentru o perioadă de 5 ani.
”Având în vedere organizarea, în data de 25 aprilie 2014, a Bursei Generale a Locurilor de Muncă,  învităm angajatorii din judeţul Călăraşi să profite de această oportunitate pentru a-şi selecta pe loc, fără costuri de timp sau materiale, forţa de muncă de care au nevoie, precum şi de a beneficia de sprijinul financiar oferit de instituţia noastră.” a declarat Nicolae Chirana, director executiv al AJOFM Călăraşi   

Peste 8.800 de persoane, în căutarea unui loc de muncă

La sfârşitul lunii februarie 2014, în Călăraşi se găseau 8.813 şomeri, cu 9 persoane mai mult decât  numărul celor înregistraţi la 31 ianuarie 2014.  Astfel, rata şomajului  la 28 februarie 2014 a înregistrat o uşoară creştere, de la 8,09%, la 8,1%. Din totalul celor  8.813 şomeri,  2.384 beneficiau de indemnizaţie de şomaj,  225 dintre aceştia fiind absolvenţi promoţia 2013.  Alte  6.429 persoane erau înregistrate, la finele lunii trecute,  ca şomeri neindemnizaţi.
Din punct de vedere al pregătirii profesionale, 246 şomeri înregistraţi sunt cu studii universitare, 1198 au liceu sau şcoală postliceală, iar 7369 persoane au absolvit învăţământul profesional, gimnazial sau primar.  

Vă recomandăm şi:

Cum să-ţi găseşti mai uşor o slujbă. Cursurile de formare profesională, un avantaj pe piaţa muncii

Cum poţi să câştigi 1.300 de euro pe lună. Finlandezii caută personal pentru curăţenie

Locuri de muncă pentru şomerii călărăşeni prin reţeaua Eures. Măcelarii, la mare căutare în Finlanda

Peste 4.500 de şomeri înregistraţi la Tulcea. Puţin peste o treime dintre ei primesc indemnizaţie

Sibiul are peste 8.000 de şomeri

Tot mai mulţi şomeri tineri, tot mai puţine locuri de muncă la Vaslui. Iată ce meserii sunt căutate de angajatori 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările