Ce oraş din Bărăgan va avea primele staţii de încărcare pentru maşinile electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calarasi statie

Amenajarea primelor staţii de încărcare electrică auto din municipiul Călăraşi a intrat în linie dreaptă. Conform contractului de proiectare şi execuţie semnat de către autorităţile locale, în aproximativ 3 luni cele patru puncte de încărcare auto electrică vor fi finalizate.

La fiecare staţie de reîncărcare pot fi alimentate 3 autovehicule simultan, astfel că, prin proiect vor fi amenajate şi câte 3 locuri de parcare cu această destinaţie. Odată cu finalizarea acestui proiect, Municipiul Călăraşi va fi printre primele UAT-uri din ţară cu staţii de încărcare auto electrică amenajate cu ajutorul finanţării obţinute din partea Administraţiei Fondului pentru Mediu.

În cadrul acestui proiect, Călăraşiul a beneficiat de o finanţare de peste 700.000 de lei. Staţiile de încărcare se vor regăsi în următoarele locaţii: strada Flacăra – parcare sediu Primărie 2,zona Bulevardul 1 Mai – parcare Spitalul Judeţean de Urgenţă Călăraşi, strada Stejarului în zona parcare Bancpost – zona Centru Sera, strada 1848, intersecţia cu strada Bucureşti.

Reducerea emisiilor rezultate din transporturi

Administraţia Fondului pentru Mediu a aprobat la sfârşitul anului trecut un nou proiect în cadrul Programului privind instalarea staţiilor de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ, respectiv cel al municipiului Călăraşi, care s-a încadrat într-o finanţare de 715.085,28 lei, pentru montarea unui număr de 4 staţii de reîncărcare cu 8 puncte reîncărcare rapidă echivalente.

Noul proiect contribuie, alături de cele 11 aprobate până acum, la dezvoltarea reţelei de staţii de reîncărcare pe care Ministerul Mediului şi Administraţia Fondului pentru Mediu şi-au propus s-o dezvolte la nivelul municipiilor reşedinţă de judeţ, în eforturile de reducere a emisiilor rezultate din transporturi şi în acord cu strategiile naţionale în domeniul schimbărilor climatice.

Obiectivul Programului îl reprezintă dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică. Solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale – reşedinţe de judeţ şi municipiul Bucureşti, iar suma alocată sesiunii de finanţare a fost de 92 milioane lei.

Finanţarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile şi nu mai mult de 190.000 lei pentru instalarea unei staţii de reîncărcare, în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant în funcţie de numărul de locuitori aferent, conform datelor furnizate de Institutul Naţional de Statistică, acestea fiind publicate pe site-ul AFM.

Vă mai recomandăm şi:

România va construi staţii de încărcare a maşinilor electrice cu 53 milioane de euro

Apar staţiile de încărcare pentru maşinile electrice pe autostrăzile A1 şi A2. Câte vor fi instalate pe A1 şi unde vor fi plasate cele de pe Autostrada Soarelui

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite