Ce probe sportive susţin candidaţii care vor o slujbă în Poliţie. Rezultatul testărilor nu poate fi contestat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Candidaţii trebuie să treacă mai multe probe pentru a fi angajaţi în Poliţie FOTO Adevărul
Candidaţii trebuie să treacă mai multe probe pentru a fi angajaţi în Poliţie FOTO Adevărul

Candidaţii care se înscriu la concursul organizat de IPJ Călăraşi vor fi supuşi şi unor probe de „foc”: evaluarea performanţei fizice constă în alergare de rezistenţă şi flexie abdominală.


Candidaţii înscrişi la concursul pentru ocuparea celor 48 de posturi vacante de agenţi prin încadrare din sursă externă vor susţine evaluarea performanţei fizice la: flexie abdominală, pentru toţi candidaţii, bărbaţi şi femei; alergare de rezistenţă pe distanţa 1.000 m pentru candidaţii-bărbaţi, respectiv 800 m pentru candidaţii – femei.

Baremele la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă se stabilesc pe grupe de vârstă atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei, astfel:
- grupa I - până la 30 de ani, inclusiv;
- grupa a II-a - de la 31 de ani până la 35 de ani, inclusiv;
- grupa a III-a - de la 36 de ani până la 40 de ani, inclusiv;
- grupa a IV-a - de la 41 de ani până la 45 de ani, inclusiv;
- grupa a V-a - de la 46 de ani până la 50 de ani, inclusiv;
- grupa a VI-a - peste 51 de ani.

La proba de evaluare a performanţei fizice pot participa doar candidaţii a căror candidatură a fost validată de comisia de recrutare şi care sunt declaraţi „apt” medical şi psihologic. Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie şi este luată în calcul la stabilirea notei finale, prin efectuarea mediei aritmetice cu nota la proba scrisă.

Care este media de admitere

Este declarat „Admis” candidatul care îndeplineşte baremul stabilit pentru fiecare probă, corespunzător notei 5 şi obţine, la final, minimum nota 6, reprezentând media aritmetică a notelor acordate la probele de flexie abdominală şi alergare de rezistenţă. Candidatul care nu promovează prima probă sportivă este eliminat din concurs, iar în funcţie de momentul în care intervine aceasta, nu mai parcurge cealaltă probă, fiind declarat „Respins”.

Candidaţii declaraţi „respins” la proba de evaluare a performanţei fizice nu vor fi planificaţi la proba „test scris”. Proba de evaluare a performanţei fizice nu se repetă, nu se reexaminează şi nu poate fi contestată.

Informaţii complete despre condiţiile de participare, tematica şi bibliografia, documentaţia necesară pentru întocmirea dosarului de candidat şi probele de concurs le găsiţi accesând pagina web https://cl.politiaromana.ro sau la sediul Inspectoratului.
 

Vă recomandăm şi:

Poliţia face angajări. Cine şi în ce condiţii se poate înscrie la concurs

Încep angajarile în Poliţie: primele recrutări sunt din sursă internă. La Vaslui, 16 agenţi vor ajunge ofiţeri

Se caută 11.000 de poliţişti! Cum are de gând MAI să găsească persoanele potrivite să ocupe posturile vacante

Călăraşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite