Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Cea mai ieftină mâncare. Cum faci supa de roşii perfectă, ingrediente care dau savoare

2
3 Aug 2021 08:05:42
Autor: Ionela Stănilă
Supa de roşii, un preparat delicios FOTO savoriurbane.com
Supa de roşii, un preparat delicios FOTO savoriurbane.com

Un prepat simplu şi delicios este nelipsit vara la români. Bogată în vitamine, răcoritoare pe arşită, supa de roşii se găteşte rapid. Reţeta gustosului preparat o regăsim la regretatul gastronom, Radu Anton Roman, în lucrarea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).

Iată ce nota autorul despre acest preparat: În vipia verii de Bărăgan, supa asta iese din frigider ca o salvare, că altceva decât glaciaţiune fulgerătoare şi interioară nu-ţi trebuie, dacă eşti fleaşcă, singur, în post şi pe asfalt. 
 
Ingrediente:
1 pahar orez 
1 ceapă, pătrunjel, busuioc, sare, piper, pe gustul meseanului 
1 morcov 
1 kg roşii răscoapte, să dea zeamă 
 
Mod de preparare:
Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa . După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă.
 
Gazetarul, pasionat de bucătărie
 
În cei 57 de ani de viaţă, Radu Anton Roman, gazetar, scriitor, realizator TV, vânător şi pescar sportiv, a publicat poezii, însemnări de călătorie, romane şi eseuri, fiind implicat în mai multe proiecte de televiziune şi publicaţii, dedicându-se din anul 1997 şi domeniului gastronomic.
În 1998, Radu Anton Roman a publicat una dintre cele mai importante lucrări recente ale gastronomiei româneşti “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura Paideia).
 
Vă mai recomandăm şi:
 
România, cea mai relaxată ţară din lume la debutul Valului 4 al pandemiei. Jurma: Prioritatea naţională a fost relaxarea
 
Cât costă un şezlong în Mamaia vs. în staţiunile din Grecia: „Litoralul românesc mă mai vede peste 15-20 de ani sau deloc”

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

George Saizescu
3.08.2021, 13:47:44

Articol total inutil și scris doar pt palmares. Cu minime cunoștințe de gastronomie, știi că ceapa nu se rade ci se taie sau se toacă. Deasemenea, dacă nu o prăjești (ceapa) un pic înainte, în jumătate de oră cât se scrie că se fierbe, cu restul ingredientelor, ea este tot crudă. Cel mai probabil autoarea articolului mănâncă doar de la ”takeaway” pentru că dacă e să faci preparatul după rețeta asta, nu ți-o mănâncă nici câinele; numai că asta spune mult și despre profesionalismul redactorilor care scriu de multe ori despre domenii de care habar n-au...

_ Alex
7.08.2021, 15:11:56

Este cel putin ciudat ca reteta de "cea mai buna supa de rosii" vine din Europa, unde rosia a ajuns de cateva sute de ani. Aia de prin America de Sud fac supe de rosii de mii de ani... au descoperit si utilizari ulterioare, si mijloace de conservare cu mult inainte ca primul european sa guste vreo rosie. Plus ca aia au vreo 15-20 de feluri de rosii...

-16 (16 voturi)
Modifică Setările