Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Cei mai merituoşi liceeni, trimişi în tabere de leadership de Tenaris Silcotub

0
24 Sep 2019 10:44:37
Autor: Ionela Stănilă
Peste 200 de elevi au beneficiat de tabere gratuite FOTO Tenaris Silcotub
Peste 200 de elevi au beneficiat de tabere gratuite FOTO Tenaris Silcotub

Peste 200 de elevi din Sălaj, Călăraşi şi Câmpina au transformat vacanţa de vară într-o perioadă de acumulări şi descoperiri de noi abilităţi, prin tabere în care au putut fi prezenţi mulţumită sprijinului acordat de către TenarisSilcotub.

 
Bursele anuale pe care elevii le primesc ca sprijin pentru pregătirea unei cariere tehnice au fost completate, în acest an, cu o tabără menită să le dezvolte abilităţile de a comunica, de a lucra în echipă şi a-şi descoperi adevăratul potenţial. Un număr de 107 participanţi de la liceele tehnice „Alesandru Papiu Ilarian” şi „Mihai Viteazul” din Zalău, „Octavian Goga” din  Jibou şi „Danubius” din Călăraşi  şi-au trăit aventura verii la Straja. Timp de o săptămână, profesori şi psihologi specializaţi au lucrat pentru ca, aşa cum rezumă Anna Gui, elevă la Liceul Tehnologic „Mihai Viteazu” din Zalău, „să ne depăşim limitele, să devenim propriii noştri eroi, să învăţăm respectul faţă de noi înşine şi faţă de cei din jur”.
 
Tot cu sprijinul TenarisSilcotub, 33 de elevi din Sălaj şi Călăraşi au avut şansa de a-şi rafina cunoştinţele de ecologie într-o tabără de leadership pentru mediu. Liceenii activează, deja, în cluburile ecOoprovocarea pe care compania le susţine de aproape un deceniu, din dorinţa de oferi tinerei generaţii o educaţie în care aspectele legate de mediu sunt prioritare. Tabăra, organizată la sfârşitul lunii august la Cheia, a fost locul în care liceenii şi-au definit strategia pentru următorul an şcolar, în care, pe lângă acţiunile de reciclare şi ecologizare constante, vor dezvolta şi proiecte legate de eco-turism şi grădini multifuncţionale.
 
Liderii Mileniului Trei
 
70 dintre cei mai activi şi merituoşi liceeni din programul Liderii Mileniului Trei (LMT) au participat, în luna iulie, la tabăra Tenaris – LMT organizată la Avrig. Tinerii din Zalău, Câmpina şi Călăraşi au continuat programele de dezvoltare a abilităţilor de lideri, acumulând instrumente ce le vor fi de folos atât în şcoală, cât şi în viaţă, în general: „Ne-am antrenat atenţia, răbdarea, logica. Am plecat din tabără cu un set de valori pe care trainerii şi organizatorii ni le-au transmis, multe amintiri şi experienţe minunate”, spune Liana Vasile,  elevă la Colegiul Barbu Ştirbei din Călăraşi.
 
„Elevii de liceu au nevoie de experienţe diferite şi acces la informaţii din afara curriculei şcolare, menite să completeze educaţia formală şi să-i ajute să se descopere. Taberele TenarisSilcotub din această vară le-au dat adolescenţilor şansa de a călători şi de a-şi face noi prieteni. Unii dintre participanţi au fost la prima experienţă de tabără din viaţa lor,” spune Codruţa Hodrea, manager în relatia cu comunitatea TenarisSilcotub.
 
Odată cu începerea noului an şcolar, TenarisSilcotub îşi continuă prezenţa activă în comunitate, prin programe de educaţie dedicate elevilor de toate vârstele, de la ciclul primar la cel universitar. Anual, compania investeşte peste un milion de dolari în programe educaţionale ce completează educaţia formală şi în burse de studiu acordate elevilor şi studenţilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările