Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Centrul de evaluare a pacienţilor cu SARS-CoV-2 din Spitalul Judeţean Călăraşi devine funcţional

0
25 Jan 2022 08:24:13
Autor: Ionela Stănilă
Centrul de evaluare va fi deschis la spitalul din Călăraşi FOTO Facebook/ Spitalul Judeţean Călăraşi
Centrul de evaluare va fi deschis la spitalul din Călăraşi FOTO Facebook/ Spitalul Judeţean Călăraşi

La nivelul judeţului Călăraşi au fost înfiinţate două astfel de centre, unul la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Pompei Samarian” Călăraşi, iar celălalt la Spitalul Municipal Olteniţa, primul urmând să fie funcţional începând cu data de 25 ianuarie.

Conform Instituţiei Prefectului, Centrul de evaluare din structura Spitalului Judeţean Călăraşi a fost autorizat sanitar având o structură cu 6 paturi. Serviciile vor fi asigurate de către un medic, prin rotaţie, un asistent medical şi un infirmier. 

Programul de funcţionare este luni-vineri, în intervalul orar 08.00-15.00. Contractul pentru servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie 2022. Centrul va fi operaţional începând cu data de 25 ianuarie 2022. 
 
De asemenea, Centrul de evaluare din structura Spitalului Municipal Olteniţa a fost autorizat sanitar având o structură cu 3 paturi. 

Serviciile sunt asigurate de către un medic, prin rotaţie, şi 5 asistenţi medicali. Contractul de servicii a fost semnat în data de 20 ianuarie 2022. 

Programul de funcţionare este de luni-vineri, între orele 08.00-19.00. Centrul este operaţional din data de 21 ianuarie 2022.
 
Bolnavii infectaţi cu virusul SARS-Cov-2 se vor putea prezenta în aceste centre fără bilet de trimitere, pe baza confirmării infecţiei printr-un test antigen rapid sau test NAAT/RT-PCR, pentru evaluarea stării de sănătate şi pentru a primi tratament antiviral gratuit, în regim de spitalizare de zi, indiferent de statutul de asigurat.
 
Ministerul Sănătăţii a prevăzut în Planul de Măsuri pentru Gestionarea pandemiei de COVID-19, prezentat la sfârşitul lunii decembrie, organizarea şi operaţionalizarea, la nivel local, a unor centre de evaluare ambulatorie a pacienţilor cu forme uşoare şi medii. 
 
 
Vă recomandăm să citiţi şi:
 
Ministrul Sănătăţii: Campania de vaccinare a fost un eşec evident / Atacurile lui Florin Cîţu şi Rareş Bogdan sunt politicianiste
 
Judeţele care au înregistrat, duminică, cele mai multe infectări cu SARS-CoV-2

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările