Călăraşi

articolul anterior articolul urmator

Cine a fost Nicolae, sfântul care lasă daruri în ghetuţe. Povestea moşului care a dăruit sărmanilor toată avuţia sa

5
5 Dec 2018 04:39:42
Autor: Ionela Stănilă
Sfântul Nicolae, sărbătorit în fiecare an pe 6 decembrie FOTO Adevărul
Sfântul Nicolae, sărbătorit în fiecare an pe 6 decembrie FOTO Adevărul

5 Comentarii

Cel Mare Scarambeu
5.12.2018, 10:48:02

Acuma m-am prins de ce Dragnea si-a pus numele de Nicolae.El a ramas tot cu gandul la ghetuțe.

-1 (1 vot)
Stefan din Nord
5.12.2018, 11:08:28

Bosorogul asta a fost sfant ? Un sfant nu-si palmuieste fratele de credinta asa cum a procedat huliganul asta cu Arie .

0 (2 voturi)
Serbanescu Serbanila
5.12.2018, 11:49:17

Bai desteptule, tu inainte de a fi sectant, nu ai primit bomboane in gehtute? Sau te-ai nascut sectant si obida asta se datoreaza invidiei "crestinesti" pe care o manifestai fata de copiii care primeau?

-2 (2 voturi)
Alexis
5.12.2018, 13:28:54

Macar a stat fata in fata, barbateste, cu cel pe care l-a palmuit si nu s-a ascuns, ca altii, azi, in spatele unor nick name-uri, palmuind din taste orice parere care e diferita de a lor.

De ieri - de azi
5.12.2018, 11:19:27

Nicolae, episcopul din Myra Sfântul Nicolae (n.ca.280, Patara, Licya — d. ca.345, Myra) este unul dintre cei mai populari sfinți din calendar și este prăznuit în fiecare an în 6 decembrie. Numele lui - în greacă Nikolaus - are la origine cuvintele “nike” (victorie) și “laos” (popor) și poate fi tălmacit prin expresia „obșteasca biruință“. “Varietatea numirilor sub care e cunoscut, dovedește imensitatea influenței sale. În latinește i se spune Sanctus Nicholaus; în italiană San Nicolo sau Nicola di Bari; în germană der Heilige Nicolaus sau Niklas; în olandeză St. Nicolaas sau Niclaes iar la englezi a devenit Santa Claus, identificându-se cu Moș Crăciun. E sfântul copiilor, în special al școlarilor, al fetelor fără zestre, al marinarilor, al călătorilor și al neguțătorilor. E mare erou național al vechii Rusii, patronul districtului francez Brie, al Veneției, al Freiburgului și al multor altor orașe și cetăți, în special al celor situate pe coaste, constituind porturi marine sau centre comerciale. Dacă Sfântul Gheorghe reprezintă cavalerismul, Sfântul Nicolae e cu marea masă a poporului. El întruchipează democrația. Captivul și sclavul altor țări, dincolo de orizonturile noastre se unesc cu văduva și orfanul în preamărirea lui. Niciunui sfânt din calendar nu i s'au închinat atâtea biserici, capele și altare.” Continuarea aici: https://deieri-deazi.blogspot.com/2015/12/sf-nicolae-fericirea-ti-o-aduce-putinta.html